Film i Väst

Ny LasseMaja-film till Västra Götaland

Dela

LasseMajas Detektivbyrå – Skorpionens gåta heter den nya filmen om detektiverna Lasse och Maja. Inspelningen startar våren 2021 och premiären planeras till sportlovet 2022. Filmdebuterande Tina Mackic (Sommarskuggan) står för regi och i rollerna som Lasse och Maja återser vi Nils Kendle och Polly Stjärne som spelade i senaste publiksuccén LasseMajas Detektivbyrå – Tågrånarens hemlighet. SF Studios producerar i samproduktion med Film i Väst.

”Det känns fantastiskt att få dyka in i LasseMajas universum där det alltid ligger ett mysterium och lurar”, säger Tina Mackic som gör sin debut som långfilmsregissör i det nya bioäventyret om LasseMajas Detektivbyrå. ”Jag ser fram emot att mystifiera skurken - att bygga upp spänning, göra ett klurigt mysterium och gömma ledtrådar. Sen ska det bli roligt att filma på min hemmaplan”, fortsätter Tina som kommer från Västkusten där filmen kommer att spelas in.

Tina Mackic är manusförfattaren, tv-producenten och regissören bakom karaktären Sommarskuggan som blivit en beständig karaktär i SVT-programmet Sommarlov.

Filmen produceras av Jonathan Ridings på SF Studios. Manuset till den nya filmen är skrivet av Mattias Grosin och Henrik Engström - samma duo som låg bakom den senaste filmenom LasseMaja.

Publiken får återigen möta Nils Kendle och Polly Stjärne i rollerna som Lasse och Maja, och självklart återses Tomas Norström i rollen som Polismästaren i Valleby.

29 böcker har hittills getts ut om LasseMajas Detektivbyrå, skapad av författaren Martin Widmark och illustratör Helena Willis.

LasseMajas Detektivbyrå – Skorpionens gåta produceras av SF Studios i samproduktion med Film i Väst, SVT och med stöd av Svenska Filminstitutet.

Filmen distribueras av SF Studios och har premiär i februari 2022.


F
ör mer information, vänligen kontakta:
Elcim Yilmaz, PR, Superturken/JoLof,  elcim@superturken.se,  +46 73 341 41 80

Mattias Lundin, Marketing & Publicity Manager Sweden, SF Studios, mattias.lundin@sfstudios.se, +46 70 099 88 71

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Film i Väst
Film i Väst
Åkersjövägen 4
46153 Trollhättan

0708-643736http://www.filmivast.se

Film i Väst är en av Europas mest framgångsrika regionala filmfonder och efter Svenska Filminstitutet näst största finansiären av svensk film och TV-drama. Sedan starten 1992 har Film i Väst samproducerat fler än 1 000 svenska och internationella långfilmer, TV-drama, dokumentär- och kortfilmer. Samproduktionerna har vunnit Oscar, Golden Globe, Emmy och European Film Awards. Även på världens främsta filmfestivaler som Berlin och Cannes har Film i Västs samproduktioner varit framträdande. Sammanlagt har Film i Västs samproduktioner vunnit 150 Guldbaggar. Till det kommer ytterligare 295 nomineringar. 2017 såg fler än 300 miljoner tittare någon av Film i Västs samproduktioner globalt. Film i Väst är en del av Västra Götalandsregionen, Sveriges ledande filmregion.

Följ Film i Väst

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Film i Väst

Film i Väst huvudpartner till Nordic Film Lab på Göteborg Film Festival21.1.2021 15:59:05 CETPressmeddelande

Sedan 2020 är Film i Väst huvudfinansiär av Nordic Film Lab, en exklusiv mötesplats för nyetablerade, professionella filmskapare i Norden. Utöver det är Film i Väst med och finansierar Discovery, där deltagarna från Nordic Film Lab kan pitcha sina långfilmsprojekt gentemot branschen i samband med Nordic Film Market. - Nordic Film Lab är Nordens främsta talangprogram för nya, tongivande kreatörer inom film, och för Film i Väst är det självklart att vara en del av den satsningen, säger Jenny Luukkonen, ansvarig för talang, korta format samt dokumentärfilm på Film i Väst.

Storslam för Film i Västs samproduktion Druk av Thomas Vinterberg vid European Film Awards12.12.2020 22:30:47 CETPressmeddelande

Vid lördagens direktsända digitala upplaga av European Film Awards vann Thomas Vinterbergs film Druk/Another Round inte mindre är fyra priser: Europas bästa film, European Film, regipriset European Director, manuspriset European Screen Writer tillsammans med Tobias Lindholm. Dessutom vann Mads Mikkelsen pris som bästa manliga skådespelare, European Actor. Filmen är också en av tre filmer som är uttagen till omröstning om the European Parliament LUX FILM PRIZE. Druk är inspelad i Västra Götaland och samproducerad med Film i Väst och Zentropa Entertainments3 samt Zentropa Sweden.

Five 4 Fiction: Nytt talangprogram för långfilmsdebuterande regissörer4.12.2020 11:23:35 CETPressmeddelande

Som en del av ett ökat fokus på talangutveckling initierar nu Film i Väst tillsammans med Förvaltningen för Kulturutveckling i Västra Götalandsregionen ett nytt talangprogram för erfarna regissörer att utveckla sin långfilmsdebut inom fiktion. Programmet heter Five 4 Fiction och ska pågå mellan 2021 och 2022, där fem regissörer väljs ut för att genom workshops och arbete med mentorer stärka sina kreativa processer och öka kontakten med filmbranschen.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum