Jernkontoret

Ny ledamot i Jernkontorets fullmäktige

Dela

Idag torsdagen den 3 juni möttes Brukssocieteten för sitt årliga möte och Håkan Dedorsson valdes då in som ordinarie ledamot i Jernkontorets fullmäktige. Dessutom publicerades Jernkontorets verksamhetsberättelse – Berättelse till Brukssocieteten 2020.

Håkan Dedorsson
Håkan Dedorsson

Jernkontoret ägs av svenska järn- och stålföretag som genom den så kallade Brukssocieteten utövar sitt inflytande över Jernkontoret. Brukssocieteten utser Jernkontorets fullmäktige (styrelsen) som beslutar om vilken inriktning Jernkontorets verksamhet ska ha.

Vid Brukssocietetens allmänna ordinarie sammankomst (motsvarar bolagsstämman i ett aktiebolag) den 3 juni 2021 valdes Håkan Dedorsson, vd på Björneborg Steel, in som ny ordinarie ledamot i Jernkontorets fullmäktige.

– Jag är mycket glad att få välkomna Håkan Dedorsson till fullmäktig. Håkan har funnits med länge, men är ny vd för Björneborg Steel, sedan några månader tillbaka. Jag ser fram emot ett givande samarbete med samtliga ledamöter under det viktiga år som kommer, säger Bo-Erik Pers, vd på Jernkontoret.

Läs mer om Håkan Dedorsson i Jernkontorets nyhet från april.

Berättelse till Brukssocieteten

I samband med Brukssocietetens sammankomst publicerades Jernkontorets utförliga beskrivning av verksamheten, Berättelse till Brukssocieteten som avser avseende Jernkontorets verksamhet under 2020.

Mer information om Jernkontorets ägare och styrelse

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Håkan Dedorsson
Håkan Dedorsson
Ladda ned bild
Berättelse till Brukssocieteten 2020
Berättelse till Brukssocieteten 2020
Ladda ned bild
Håkan Dedorsson (pressbild)
Håkan Dedorsson (pressbild)
Ladda ned bild

Om

Jernkontoret
Jernkontoret
Box 1721
111 87 Stockholm

https://www.jernkontoret.se

Om Jernkontoret

Jernkontoret är den svenska järn- och stålindustrins branschorganisation. Organisationen grundades 1747 och ägs sedan dess av de svenska järn- och stålföretagen. Jernkontoret företräder järn- och stålindustrin i frågor som berör handelspolitik, forskning och utbildning, standardisering, energi, miljö och hållbarhet samt transportfrågor. Jernkontoret leder den gemensamma nordiska stålforskningen. Dessutom utarbetar Jernkontoret branschstatistik och bedriver bergshistorisk forskning.

Hantering av personuppgifter

Du har rätt att när som helst avregistrera dig från våra utskick och/eller radera dina personuppgifter i våra register. Du kan läsa om dina rättigheter och om hur Jernkontoret hanterar dina personuppgifter på jernkontoret.se/dataskydd.

Följ Jernkontoret

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Jernkontoret

Dokumentären "Beyond stål" synliggör kreatörer9.9.2021 06:45:00 CEST | Pressmeddelande

Idag har Jernkontorets dokumentärfilm ”Beyond Stål” premiär. I filmen, som är skapad tillsammans med modedesignern och stålentusiasten Naim Josefi, berättar en handfull kreatörer om sitt arbete med ett av världens häftigaste material – stålet. Filmen syftar till att lyfta en av de tillgångar som gjort att stålindustrin kunnat växa sig stark i Sverige: människor med rätt kompetens och mycket kreativitet.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum