Norrköpings kommun

Ny ljusinstallation till Norrköping Light Festival inför nyår

Dela

Lagom till nyår har Light Festival fått tillskott med en ny installation i form av ett körsbärsträd. Trädet, som kan byta tema och kommer att kunna användas i många sammanhang, representerar i sin första gestaltning hopp och framtidstro.

Foto: Norrköpings kommun
Foto: Norrköpings kommun

– Vi är väldigt glada över att kunna presentera den här ljusinstallationen. Den riktar sig till alla norrköpingsbor och besökare för att förmedla hopp om bättre och ljusare tider, vilket passar bra inför det nya året, säger Louise Flygt, kommunikationsdirektör.

Körsbärsträdet är just nu uppställt på Tyska Torget vid Rådhuset. Trädet kommer att kunna nyttjas under lång tid och i olika sammanhang som mässor, event och under kommande ljusfestivaler. Det är flyttbart och kan byta tema så att det passar den tilldragelse som det gäller. Kostnaden för trädet var 300 000 kronor.

– Just i år fanns det utrymme för detta i vår budget, framför allt på grund av att så många evenemang under året tyvärr har behövt ställas in. Därför ville vi försöka ge någonting extra till norrköpingsbor och besökare, säger Louise Flygt. Jag hoppas att många vill göra en alternativ nyårspromenad och på tryggt avstånd från varandra låta sig inspireras av både körsbärsträdet och andra installationer i Norrköping Light Festival. Att för en stund kunna få känna en gnista av hopp inför framtiden betyder ofta mer än man kan tro.

Eftersom det i år inte är möjligt att genomföra nyårspromenaden på traditionellt sätt publiceras under nyårsaftonen en nyårshälsning på Norrköpings kommuns webbsida och facebooksida där Irma Görtz (S), 1:e vice ordförande i kommunfullmäktige, håller tal. Utöver detta kommer klockspelet i Rådhuset också att stå för en nyårshälsning.

Välkommen att ta del av tidigare pressmeddelanden om Norrköping Light Festival  och Nyårspromenaden

Kontakt:
Louise Flygt
Titel: kommunikationsdirektör
Telefon: 076-128 11 94

_________________________________________________________
Avsändare: Caroline Amnéus, presskommunikatör
Telefon: 0730-20 17 18

Bilder

Foto: Norrköpings kommun
Foto: Norrköpings kommun
Ladda ned bild
Foto: Norrköpings kommun
Foto: Norrköpings kommun
Ladda ned bild
Foto: Norrköpings kommun
Foto: Norrköpings kommun
Ladda ned bild

Om

Norrköpings kommun
Norrköpings kommun
Rådhuset
604 81 Norrköping

http://norrkoping.se

Följ Norrköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Norrköpings kommun

Brister i utförandet av hemtjänstinsatser anmäls enligt lex Sarah14.4.2021 13:30:00 CEST | Pressmeddelande

I oktober 2020 var en hemtjänsttagare utan mat och dryck under ett och ett halvt dygn i ett svalt bostadshus. Hemtjänsten gjorde under perioden tre besök hos personen men på grund av brister i informationsöverföringen uppmärksammades inte vilken tid som förflutit sedan personen senast åt eller drack. Vård- och omsorgskontoret ser allvarligt på händelsen och anmäler till Inspektionen för vård och omsorg (IVO) enligt lex Sarah.

Snart sker övergången till kommunens nya väktarorganisation30.3.2021 13:00:00 CEST | Pressmeddelande

Den första april går Norrköpings kommun enligt avtal över till en ny väktarorganisation för kommunens verksamheter. Securitas Sverige AB kommer att fortsätta leverera tjänsten men i en ny form med fler fasta tjänster och minst två väktarbilar igång större delen av dygnet. Insatserna kommer att utföras i tät samverkan med kommunens säkerhetsenhet och andra verksamheter i brottsförebyggande och trygghetsskapande syfte.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum