Solna stad

Ny mötesplats för äldre ungdomar i Solna när Black Sheep flyttar

Dela

Efter sommaren startar Black Sheep sin verksamhet för Solnas äldre ungdomar i en ny och permanent lokal i Hagalund. Den nuvarande lokalen stänger i samband med byggstart för nya tunnelbanan.

Solnas äldre ungdomar får en ny och centralt placerad mötesplats när Black Sheep, tillsammans med verksamheten i Solna ungdomscafé, flyttar till nya lokaler i Hagalund. De båda verksamheterna har varit samlokaliserade i Hagalunds arbetsplatsområde under en tid, och den tillfälliga lokalen kommer att stängas innan sommaruppehållet i samband med byggandet av ny tunnelbana genom Solna.

– Vi fortsätter utveckla fritidsverksamheten i Solna med en ny och permanent lokal för Black Sheep, och en tydligare inriktning på tonåringar i gymnasieåldern. Jag hoppas och tror att det ska bli en omtyckt kreativ mötesplats, och ett positivt sammanhang för Solnas äldre ungdomar, säger Peter Edholm, kultur- och fritidsnämndens ordförande, Solna stad.

Skapande och kreativa aktiviteter

Black Sheep kommer i samband med flytten att rikta sig ännu tydligare till Solnas äldre ungdomar, i åldern 16 till 19 år. Fokus kommer att ligga på skapande och kreativa aktiviteter som musik, dans, foto och film, med fortsatt utveckling av det mycket uppskattade utbudet av aktiviteter som byggts upp under åren på Black Sheep. Det kommer även att finnas ett café och möjlighet för ungdomar att bara träffas och umgås. Den nya lokalen ligger centralt i Hagalund, i gatuplan mot Hagalundsgatan.

– Vi har under många år jobbat väldigt framgångsrikt med Solnas ungdomsverksamhet, med ett gott rykte även utanför stadens gränser. Nu tar vi med oss det bästa av våra erfarenheter från Black Sheep och Solna ungdomscafé, och ser fram emot att skapa en ny mötesplats tillsammans med ungdomarna, säger Mathias Johansson, verksamhetsansvarig för Black Sheep, Solna stad.

Öppnar efter sommaren

Black Sheep öppnar i Hagalund efter sommaruppehållet. Verksamheten inom Solna ungdomscafé, som sedan tidigare flyttat ihop med Black Sheep, följer med i flytten. Det kommer även att finnas fortsatt möjlighet för föreningar att hyra in sig i den nya lokalen.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Länkar

Om

Solna stad
Solna stad
Stadshusgången 2
171 45 Solna

08-7461000http://www.solna.se

Solna är en framtidsstad i tillväxt, unikt belägen mellan Hagaparkens lugn och huvudstadens puls. Varje dag fördubblas befolkningen av människor som jobbar här eller besöker oss. Och i takt med att Solnaborna blir fler växer nya kvarter och stadsdelar fram, kollektivtrafiken byggs ut och allt fler företag etablerar sig i staden. Här kan du ta del av stadens pressmeddelanden om till exempel nya detaljplaner och hållbar stadsutveckling.

Följ Solna stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Solna stad

Åtta bidrag tävlar om att representera Solna i Funkisfestivalen6.2.2020 11:20:58 CETPressmeddelande

Nu är det dags för den lokala deltävlingen av Funkisfestivalen – på Black Sheep i Solna, fredagen den 7 februari. – Det är jätteroligt att vi så här i melodifestivaltider även kan uppmärksamma talanger med kognitiva och neuropsykiatriska funktionsnedsättningar. I Solna arbetar vi aktivt med den här målgruppen för att främja inflytande, delaktighet och livskvalitet. Jag är mycket hedrad över att få vara konferencier för detta fantastiska evenemang, säger Nataliya Hulusjö, omvårdnadsnämndens ordförande, Solna stad. Deltagare i Solnas deltävling Åtta bidrag om att få representera Solna i den av semifinalerna som arrangeras på Nalen den 28 och 29 april 2020. Från semifinalerna går tolv bidrag vidare till finalen på Waterfront Building i Stockholm den 24 augusti. NR DELTAGARE LÅT (Originalartist) 1 Peter Tiholt Gotta Love Me More (Jill Johnsson) 2 Jon Ek Beat It (Michael Jackson) 3 Paul Sabelström Here I am (Bryan Adams) 4 Sem Bahta In the End (Linkin Park) 5 Tina Östring Kung för en dag (M

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum