Enköpings kommun

Ny mötesplats i Lillkyrka

Dela

Grönområdet mellan Skolvägen och Hässlingevägen ska bli en ny mötesplats utomhus för boende och besökande i Lillkyrka.

Enköpings kommun vill skapa en plats tillsammans med Lillkyrkaborna för möten och vistelse, med olika aktiveter men också en plats för lugn. En förhoppning är också att arbeta med gångstråket förbi idrottsområdet för att bättre knyta ihop mötesplatsen med fornstigen.

Planeringen av Lillkyrkas mötesplats kommer att genomföras under vintern 2021-22 så att material och utrustning kan beställas till våren då arbetet på plats sätts igång. Utformningen av den nya mötesplatsen presenteras på kommunens hemsida och på anslag i Lillkyrka till våren. Målet är att Lillkyrkas mötesplats ska vara klar till hösten 2022.

Medborgardialog

Under november genomfördes en digital enkätundersökning för att höra hur Lillkyrkabor och besökare vill att platsen ska utformas. Totalt fick vi in 43 svar på enkätundersökningen.

Lillkyrkabornas behov av en ny mötesplats, där man kan umgås med både nya och gamla bekantskaper i en inbjudande och varierad miljö, framkom tydligt och är en viktig förutsättning för det fortsatta gestaltningsarbetet. Efterfrågan på fler sittplatser och bord, nya aktiviteter och lekfulla inslag att samlas kring samt vackra blomsterplanteringar är tillägg som kommer göra platsen till en mötesplats för alla.

Läs mer om arbetet på enkoping.se/lillkyrka

Kontakter

Om

Enköpings kommun
Enköpings kommun
Torggatan 21
749 35 Enköping

0171- 62 50 00https://enkoping.se/

Enköping, Sveriges närmaste stad, är en av landets snabbast växande kommuner – mitt i Europas mest expansiva tillväxtområden. Här byggs nya verksamheter, nya stadsdelar växer fram och vi planerar för framtidens Enköping. I kommunen jobbar cirka 3 500 personer för att varje dag erbjuda välfärd och service till invånare, föreningar, företag och besökare.

Följ Enköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Enköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum