SkogsstyrelsenSkogsstyrelsenSkogsstyrelsenSkogsstyrelsen

Ny naturupplevelse invigs för shoppande familjer i Ullared

Dela

Nu kan shoppande familjer och naturintresserade campinggäster i Ullared få uppleva naturen på ett helt nytt sätt med fina fiskar och ovanliga musslor. Den 21 maj invigs vandringsslingan Vattnets värden längs med Hjärtaredsån precis intill Gekås camping. Vi startar klockan 10.00 och håller på till klockan 14.00.

Foto: Karin Malm
Foto: Karin Malm

Gekås VD Patrik Levin och Skogsstyrelsens regionchef Johanna From kommer att invigningstala.

Följ slingan och lär dig mer om livet i och omkring vattnet – om flodpärlmussla och lax, blommande träd och buskar, tallskog, sumpskog, kantzonens viktiga funktion och kulturmiljöer som gamla kvarnar och annan verksamhet vid vatten. Slingan är 1,5 km lång och promenadvänlig med vanliga skor. Det finns dock trappor inom området. Under dagen ordnar vi tipspromenad och bjuder på fika.

Det är projektet GRIP on LIFE IP som skapat vandringsslingan. Projektet arbetar bland annat med att kombinera ett modernt skogsbruk med hänsyn till skogens värdefulla vattendrag och våtmarker, och att öka kunskapen och intresset för vattendrag och våtmarker i skogslandskapet. Mer information finns på www.griponlife.se.

Med invigningen av Vattnets värden vill vi också uppmärksamma att EU:s LIFE-program fyller 30 år just denna dag. Skogsstyrelsen, Länsstyrelsen Halland, Ätrans vattenråd, Destination Falkenberg och Farmartjänst finns på plats och presenterar sig.

Invigningen sker i samarbete med Gekås Ullared.

Mer information:

Lena Allthin, kommunikatör, Skogsstyrelsen och GRIP on LIFE IP, 036-35 93 51, 072-203 41 71, lena.allthin@skogsstyrelsen.se

Skogsstyrelsens pressjour är tillgänglig vardagar kl. 8.00–20.00 samt helger kl. 10.00–15.00, 036-35 94 91. Under kontorstid kan du även nå oss via mejl:  pressjour@skogsstyrelsen.se

Bilder

Foto: Karin Malm
Foto: Karin Malm
Ladda ned bild

Länkar

Om

Skogsstyrelsen
Skogsstyrelsen
Skeppsbrogatan 2
553 29 Jönköping

036-35 93 00http://www.skogsstyrelsen.se

Skogsstyrelsen – en lokalt förankrad myndighet med uppdragsverksamhet

Skogsstyrelsen är en myndighet för frågor som rör skog. Vi finns över hela landet med huvudkontor i Jönköping. Vår uppgift är att verka för att skogen sköts så att de skogspolitiska mål som beslutats av riksdagen kan nås. Målen för produktion och miljöhänsyn är jämställda. Den lokala förankringen är viktig för oss. Vår vision är ”Skog till nytta för alla”.

Följ Skogsstyrelsen

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Skogsstyrelsen

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum