Plan International Sverige

Ny ordförande för Plan International Sverige

Dela

Barnrättsorganisationen Plan International Sverige har utsett Carl Lindgren till ny styrelseordförande.

– Det är ett hedersuppdrag att få arbeta för att stärka barns rättigheter i världen. Inte minst flickor är en grupp som behöver ett extra fokus. En fråga som driver mig är hur vi får alla barn att utveckla sin fulla potential, säger Carl Lindgren.

Carl Lindgren blev invald i styrelsen 2017 och har en lång erfarenhet inom både näringsliv och ideell sektor. Med en bakgrund inom revisions- och finansbranschen har han bland annat arbetat med bolagsstyrning och varit styrelseordförande för KPMG. Han sitter även med i styrelsen för Världsnaturfondens AB och är senior rådgivare för Global Challenges Foundation.

– Grunden för Plan Internationals arbete är barns rättigheter och en jämställd värld. Jag hoppas kunna bidra med mina erfarenheter kring hur man driver en effektiv organisation och anpassar sig till en snabbt föränderlig omvärld.

Carl Lindgren ersätter Marianne Barner och tillträder som ordförande den 1 december 2019.

Kontakter

Sofia Klemming Nordenskiöld
Pressansvarig

Bilder

Om

Plan International Sverige
Plan International Sverige
Box 92150
120 08 Stockholm

08-58 77 55 00https://plansverige.org/

Följ Plan International Sverige

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Plan International Sverige

Ny rapport: Miljontals flickor i Asien föder barn i stället för att gå i skolan4.3.2020 10:00:38 CETPressmeddelande

Barnäktenskap och oönskade graviditeter är de största utmaningarna för flickor i Asien. Länder måste göra stora investeringar för att flickors rättigheter ska uppnås. Situationen är mycket oroande, enligt Plan International, som i en ny rapport granskar flickors rättigheter i 19 asiatiska länder utifrån hälsa, utbildning, ekonomi, lagstiftning och skydd mot våld.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum