Uppsala Konsert & Kongress

Ny ordförande för UKK:s styrelse

Dela

Kommunfullmäktige i Uppsala har idag beslutat att utse Wolkert Wolkert (MP) till ny ordförande i Uppsala Konsert & Kongress styrelse.

Wolkert Wolkert Foto: Magnus Hörberg
Wolkert Wolkert Foto: Magnus Hörberg

- Jag är glad att vi nu får en ny ordförande på plats så att UKK kan fortsätta sitt viktiga arbete med att stärka Uppsalas attraktion och Uppsalabornas tillgång till kultur, säger Erik Pelling (S), kommunstyrelsens ordförande.

Wolkert Wolkert, som hade uppdrag som ledamot i UKK:s styrelse mellan 2014-2018, har god kännedom om bolagets verksamhet och ekonomi. Hen arbetar som enhetschef inom Uppsala kommun har en gedigen bakgrund inom IT, innovationsarbete och ekonomi. Med erfarenhet från ledande befattningar inom verksamheter som Sveriges lantbruksuniversitet, Deloitte och Uppsala kommun i bagaget tar Wolkert över ordförandeposten i Uppsala Konsert & Kongress AB från och med nu.

– Jag älskar det här huset och jag ser fram emot att förvalta dess plats i staden, säger Wolkert Wolkert. Det är ett utmanande uppdrag som vi i styrelsen nu ska formera oss kring. Vi ska ge bolagets personal möjligheter att med framgång driva bolagets konsert- och kongressverksamhet. Högst upp på agendan står att rekrytera en vd för att så snart som möjligt komma in ett bra arbete i bolaget.

Första styrelsemötet med nya ordföranden sker 18 december. 

***

Erik Pelling, kommunstyrelsens ordförande (S)
Telefon 018-727 13 18
erik.pelling@uppsala.se

Wolkert Wolkert, ordförande UKK
Telefon 072-593 61 05
wolkert.wolkert@uppsala.se

Nyckelord

Bilder

Wolkert Wolkert Foto: Magnus Hörberg
Wolkert Wolkert Foto: Magnus Hörberg
Ladda ned bild
Wolkert Wolkert Foto: Magnus Hörberg
Wolkert Wolkert Foto: Magnus Hörberg
Ladda ned bild

Länkar

Om

Uppsala Konsert & Kongress
Uppsala Konsert & Kongress
Vaksala torg 1
753 75 Uppsala

018 727 90 00https://www.ukk.se/

Uppsala Konsert & Kongress, UKK, har sedan invigningen 2007 blivit en av nordens mest omtalade, uppskattade och framgångsrika mötesplatser för kultur och näringsliv. Här genomförs årligen hundratals kulturevenemang, 
konferenser, möten, föreläsningar, mässor och utställningar. UKK är ett 14 000 kvadratmeter stort allkonsthus, beläget mitt i en snabbt växande storstad. Husets ledstjärna är att, med ett utbud som präglas av mångfald och hög kvalitet, välkomna alla.

Följ Uppsala Konsert & Kongress

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Uppsala Konsert & Kongress

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum