Uppsala kommun

Ny ordförande för UKK:s styrelse

Dela

Kommunfullmäktige i Uppsala har idag beslutat att utse Wolkert Wolkert (MP) till ny ordförande i Uppsala Konsert & Kongress styrelse.

- Jag är glad att vi nu får en ny ordförande på plats så att UKK kan fortsätta sitt viktiga arbete med att stärka Uppsalas attraktion och Uppsalabornas tillgång till kultur, säger Erik Pelling (S), kommunstyrelsens ordförande.

Wolkert Wolkert, som hade uppdrag som ledamot i UKK:s styrelse mellan 2014-2016, har god kännedom om bolagets verksamhet och ekonomi. Hen arbetar som enhetschef inom Uppsala kommun har en gedigen bakgrund inom IT, innovationsarbete och ekonomi. Med erfarenhet från ledande befattningar inom verksamheter som Sveriges lantbruksuniversitet, Deloitte och Uppsala kommun i bagaget tar Wolkert över ordförandeposten i Uppsala Konsert & Kongress AB från och med nu.

– Jag älskar det här huset och jag ser fram emot att förvalta dess plats i staden, säger Wolkert Wolkert. Det är ett utmanande uppdrag som vi i styrelsen nu ska formera oss kring. Vi ska ge bolagets personal möjligheter att med framgång driva bolagets konsert- och kongressverksamhet. Högst upp på agendan står att rekrytera en vd för att så snart som möjligt komma in ett bra arbete i bolaget.

Första styrelsemötet med nya ordföranden sker 18 december.

Nyckelord

Kontakter

Erik Pelling, kommunstyrelsens ordförande (S)
Telefon 018-727 13 18
erik.pelling@uppsala.se

Wolkert Wolkert, ordförande UKK
Telefon 072-593 61 05
wolkert.wolkert@uppsala.se

Länkar

Om

Uppsala kommun
Uppsala kommun

753 75 Uppsala

https://www.uppsala.se/

Uppsala är Sveriges fjärde största stad och här bor över 225 000 personer. 2018 utsågs Uppsala till världens bästa klimatstad av WWF.

Följ Uppsala kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Uppsala kommun

Release av Mod, minnen och äventyr – en vandring för stora och små bland Uppsalas offentliga konst av Johanna Uddén16.1.2020 15:30:42 CETPressinbjudan

Datum: Onsdag 22 januari Tid: 17.00 Plats: Bror Hjorths hus, Norbyvägen 26 Invigningstal: Linda Eskilsson, kulturnämndens ordförande. Anna Ehn, chef för offentlig konst leder ett samtal om boken med Johanna Uddén. Releasen är ett samarbete med Bror Hjorts hus. Fotografierna i boken är tagna av Stewen Quigley. – Det är viktigt att använda vår offentliga konst och se till att fler får njuta av den. Jag tänker att den här boken kommer att leda till att både barn och vuxna får upp ögonen för den fina konstskatt som finns runt om i vår kommun, säger Linda Eskilsson, kulturnämndens ordförande (MP) Mod, minnen och äventyr är en lättläst konstbok för barn och vuxna om utvalda offentliga konstverk i Uppsala kommun. Boken kan användas för egna konstpromenader. Den kan även användas i skolor och på förskolor. – Konst är viktigt för alla, oavsett ålder eftersom konst handlar om livet Jag saknade något om konst i Uppsala som vände sig till barn. Jag presenterade min idé för de ansvariga på Uppsala

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum