Vänsterpartiet Malmö

Ny ordförande för Vänsterpartiet Malmö

Dela

Vänsterpartiet Malmös medlemmar har på årets digitala årsmöte valt Maria Dexborg till ny ordförande! Maria är 42 år gammal och har suttit i Vänsterpartiet Malmös styrelse under föregående år.

Maria Dexborg, nyvald ordförande för Vänsterpartiet Malmö
Maria Dexborg, nyvald ordförande för Vänsterpartiet Malmö

- Det känns helt otroligt! Jag är så hedrad och stolt över det här ärofyllda uppdraget och förtroendet, att få bli ordförande för Vänsterpartiets största och mest progressiva partiförening! Jag ser framemot att fortsätta det arbete som tidigare ordföranden drivit och samtidigt ta in mina erfarenheter och kunskaper från uppdrag inom civilsamhället i Sverige och Europa, säger Maria Dexborg i en kommentar. 

Maria är verksam socionom inom området våld i nära relation och har en bred och flerårig erfarenhet av det sociala arbetets olika områden. Hon har sedan 16 års ålder på olika sätt varit engagerad i sociala samhällsfrågor. Maria har en stark förankring i civilsamhällets gräsrotsorganisationer och driver kampen mot rasism och diskriminering på olika plattformar på både lokal, nationell och internationell basis.

- Det är min ambition att vi ska mobilisera och förbereda oss inför det kommande valet 2022 där vi kommer göra allt vi kan för att sprida vår vänsterpolitik i alla möjliga forum! Som ordförande vill jag tillsammans med mina partikamrater bedriva en politik där vi lyfter olika politiska frågor som är av hög relevans för Malmös invånare. Med en förankring i sociala rörelser kommer jag fortsatt stötta arbetet för att stärka civilsamhället och för att Vänsterpartiet Malmö̈ ska fortsätta vara rörelsens röst i parlamenten!, avslutar Maria Dexborg. 

Årsmötet pågår fortfarande i digital form. Förutom ordförande väljs också bland annat ny styrelse och valberedning samt att det antas en verksamhetsplan inför 2021.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Maria Dexborg, nyvald ordförande för Vänsterpartiet Malmö
Maria Dexborg, nyvald ordförande för Vänsterpartiet Malmö
Ladda ned bild

Länkar

Om

Vänsterpartiet Malmö
Vänsterpartiet Malmö
Nobelvägen 51 B
214 33 Malmö

040-96 64 67http://www.vmalmo.se

Vänsterpartiet Malmö är Vänsterpartiets största partiförening. Vi kämpar för ett jämlikt Malmö i kommunfullmäktige men verkar också bland Malmös socialistiska, feministiska, antirasistiska och gröna rörelser. Jämlika samhällen är en förutsättning för alla människors frihet.

Följ Vänsterpartiet Malmö

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vänsterpartiet Malmö

Malmövänstern motionerar om att ta fram en koldioxidbudget24.5.2021 06:00:00 CEST | Pressmeddelande

Klimatfrågan är vår tids ödesfråga. Sverige har tillsammans med de flesta av världens länder beslutat att agera för att den genomsnittliga temperaturökningen absolut inte ska gå över 2 grader och allra helst inte överstiga 1,5 grader. Men ska vi klara det kan bara en begränsad mängd koldioxid släppas ut i atmosfären. Därför motionerar nu Vänsterpartiet om att Malmö stad ska ta fram en koldioxidbudget och avsätta resurser för att genomföra arbetet som krävs.

Malmövänstern motionerar om alla barns rätt till en trygg resa20.5.2021 16:00:00 CEST | Pressmeddelande

Ett barn som behöver särskola blir placerad där lämplig och ledig plats finns i Malmö, vilket kan vara långt ifrån hemmet. Därför har eleven rätt till skoltaxi på skoldagar, men inte på lov- eller studiedagar. Enligt konventionen om rättigheter för personer med funktionsnedsättning och barnkonventionen ska barnets bästa komma i första rummet. Malmövänstern motionerar därför om att införa skolskjuts för dessa elever även på lov- och studiedagar. Så skapas kontinuitet och trygghet för såväl elever som vårdnadshavare.

Malmövänstern tar initiativ för ökat arbetsgivansvar för våldsutsatta29.4.2021 15:12:46 CEST | Pressmeddelande

På dagens kommunfullmäktige ställde Vänsterpartiets Emma-Lina Johansson en fråga till arbetsgivarutskottets ordförande Anders Rubin (S) om stadens arbetsgivaransvar för våldsutsatta. Då Rubin (S) erkände att frågan behöver arbetas mer med lämnar Vänsterpartiet in ett initiativärende till kommunstyrelsen för förstärkta insatser för att öka möjligheterna för våldsutsatta att få hjälp.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum