Vänsterpartiet Malmö

Ny ordförande för Vänsterpartiet Malmö

Dela

Vänsterpartiet Malmös medlemmar har på årets digitala årsmöte valt Maria Dexborg till ny ordförande! Maria är 42 år gammal och har suttit i Vänsterpartiet Malmös styrelse under föregående år.

Maria Dexborg, nyvald ordförande för Vänsterpartiet Malmö
Maria Dexborg, nyvald ordförande för Vänsterpartiet Malmö

- Det känns helt otroligt! Jag är så hedrad och stolt över det här ärofyllda uppdraget och förtroendet, att få bli ordförande för Vänsterpartiets största och mest progressiva partiförening! Jag ser framemot att fortsätta det arbete som tidigare ordföranden drivit och samtidigt ta in mina erfarenheter och kunskaper från uppdrag inom civilsamhället i Sverige och Europa, säger Maria Dexborg i en kommentar. 

Maria är verksam socionom inom området våld i nära relation och har en bred och flerårig erfarenhet av det sociala arbetets olika områden. Hon har sedan 16 års ålder på olika sätt varit engagerad i sociala samhällsfrågor. Maria har en stark förankring i civilsamhällets gräsrotsorganisationer och driver kampen mot rasism och diskriminering på olika plattformar på både lokal, nationell och internationell basis.

- Det är min ambition att vi ska mobilisera och förbereda oss inför det kommande valet 2022 där vi kommer göra allt vi kan för att sprida vår vänsterpolitik i alla möjliga forum! Som ordförande vill jag tillsammans med mina partikamrater bedriva en politik där vi lyfter olika politiska frågor som är av hög relevans för Malmös invånare. Med en förankring i sociala rörelser kommer jag fortsatt stötta arbetet för att stärka civilsamhället och för att Vänsterpartiet Malmö̈ ska fortsätta vara rörelsens röst i parlamenten!, avslutar Maria Dexborg. 

Årsmötet pågår fortfarande i digital form. Förutom ordförande väljs också bland annat ny styrelse och valberedning samt att det antas en verksamhetsplan inför 2021.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Maria Dexborg, nyvald ordförande för Vänsterpartiet Malmö
Maria Dexborg, nyvald ordförande för Vänsterpartiet Malmö
Ladda ned bild

Länkar

Om

Vänsterpartiet Malmö
Vänsterpartiet Malmö
Nobelvägen 51 B
214 33 Malmö

040-96 64 67http://www.vmalmo.se

Vänsterpartiet Malmö är Vänsterpartiets största partiförening. Vi kämpar för ett jämlikt Malmö i kommunfullmäktige men verkar också bland Malmös socialistiska, feministiska, antirasistiska och gröna rörelser. Jämlika samhällen är en förutsättning för alla människors frihet.

Följ Vänsterpartiet Malmö

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vänsterpartiet Malmö

Återta lokalvård i egen regi19.1.2021 05:30:00 CETPressmeddelande

Förra året behandlades Vänsterpartiets motion om att föra över upphandlad lokalvård till kommunens egen regi för att kunna ge goda arbetsvillkor för de som utför arbetet. Vi fick inte med oss kommunfullmäktige. Ett argument var att det är beställande förvaltningar som upphandlar och hanterar detta, inte kommunfullmäktige. Därför går vi nu vidare, lämnar in nämndsinitiativ och lyfter frågan i flera av de nämnder som har upphandlad lokalvård.

Nej till redovisning av friskolor18.12.2020 13:09:42 CETPressmeddelande

Sedan 1 september 2020 går det inte längre att få ut ny statistik från SCB angående fristående skolors betygssättning, lärartäthet och sammansättning av elever då den statistiken nu räknas som sekretessbelagda uppgifter. På dagens möte med Grundskolenämnden tog Vänsterpartiet initiativ för att friskolor ska redovisa sin statistik till Malmö stad i syfte att göra skolsystemet mer rättvist. Tyvärr avslog övriga partier initiativet.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum