Trafikverket

Ny organisation beslutad för utbyggnaden av Sveriges stambanor

Dela

Trafikverkets styrelse beslutade på onsdagen att Trafikverket ska inrätta en ny organisationsdel i form av ett program med ansvar för utbyggnaden av nya stambanor.

Program Nya stambanor kommer att ha ett helhetsansvar för planering och genomförande samt ett samlat mandat för alla delar av Trafikverkets uppdrag kopplat till nya stambanor.

Programmet kommer att ledas av Ali Sadeghi, idag chef för verksamhetsområde Investering och den nya organisationen träder i kraft den 1 oktober 2020.

– Jag ser att vi genom detta skapar möjligheter att hålla samman allt arbete kopplat till utbyggnaden av Sveriges stambanor och jag är övertygad om att Ali kommer driva denna viktiga utvecklings- och kapacitetsfråga framåt för svensk järnväg, säger Trafikverkets generaldirektör Lena Erixon.

I rollen som chef för programmet Nya Stambanor kommer Ali Sadeghi vara direktrapporterande till generaldirektör Lena Erixon.

Nyckelord

Kontakter

För mer information

Trafikverkets pressjour 0771-31 15 00

Bilder

Om

Trafikverket ansvarar för långsiktig planering av det samlade transportsystemet samt byggande, drift och underhåll av statliga vägar och järnvägar. Vår vision är att alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt. På Trafikverket jobbar cirka 9000 engagerade medarbetare som tillsammans bidrar till samhällsutvecklingen genom sina olika roller och kunskaper.

 

Följ Trafikverket

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Trafikverket

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum