Expressen

Ny politikchef på Expressen efter valet

Dela

Per Zettermark är ny tillförordnad politik- och samhällschef på Expressen. Han kommer närmast från uppdraget som debattchef. – Jag ser fram emot att förvalta Expressens vassa politikerbjudande och att få berätta om Sverige med en nyfiken och orädd blick, säger han.

Per Zettermark, foto: Alex Ljungdahl
Per Zettermark, foto: Alex Ljungdahl

Expressens politik-och samhällsredaktion byter chef efter valet.
Christofer Brask som har lett gruppen sedan 2018 går till en ny roll som redaktör för snabbgranskningar på SVT Nyheters grävnav.
– Jag har haft många fina år på Expressen. Allra roligast har nog de senaste åren varit. Vi har jobbat hårt med att utveckla politikrapporteringen och samhällsreportaget för att ge publiken journalistik i toppklass. Senast i form av en uppskattad partiledardebatt. Och det är inte slut riktigt än, de kommande veckorna fram till valet blir en spurt som heter duga, säger Christofer Brask.
Karin Olsson är biträdande chefredaktör och övergripande ansvarig för alla ämnesredaktioner på tidningen.
– Christofer Brask har gjort ett urstarkt arbete med att bygga upp politik- och samhällsbevakningen och haft en central roll på Expressen i många år. Vi tackar honom för hans gedigna insatser som sträcker sig över mer än 20 år och välkomnar Per Zettermark, en erfaren redaktör med örnkoll på politik, säger Karin Olsson.
Zettermark är sedan fem år debattchef på Expressen, men har jobbat på tidningen i olika roller sedan 2006.
– Att få chansen att leda den här gruppen med några av Sveriges skickligaste journalister känns mycket hedrande, säger Per Zettermark.
Expressen har gjort en rad värvningar till politik-och samhällsgruppen de senaste åren. I vintras rekryterades Kristin Lundell, med bakgrund på Svenska Dagbladet, till uppdraget som skrivande reportageredaktör.
Viktor Barth-Kron har rekryterats från Kvartal, Tomas Nordenskiöld från Dagens industri och Helena Gissén från TV4 som politikreportrar/kommentatorer. Medicinreporter Amina Manzoor värvades från DN och reporter Helena Trus från Aftonbladet.
Expressens politik-och samhällsredaktion har nyligen utmärkt sig på en rad sätt. Till exempel utsågs Viktor Barth-Kron till Sveriges bästa politiska kommentator 2022, efter en enkät från Omni.
Samhällsredaktionens återkommande reportage om Sverige nominerades i år till Årets Dagstidning i kategorin Årets bevakning. Reportagen samlades också i boken “Det nya Sverige” (Volante, 2022).
 

Nyckelord

Kontakter

Karin Olsson, biträdande chefredaktör, karin.olsson@expressen.se
Per Zettermark, tillförordnad politik- och samhällschef, per.zettermark@expressen.se

Bilder

Per Zettermark, foto: Alex Ljungdahl
Per Zettermark, foto: Alex Ljungdahl
Ladda ned bild
Kristin Lundell, foto: Olle Sporrong
Kristin Lundell, foto: Olle Sporrong
Ladda ned bild

Om

Expressen
Expressen
Gjörwellsgatan 30
105 16 Stockholm

08-738 30 00http://www.expressen.se

Expressen är ett ledande mediehus i alla kanaler. Med redaktioner i Stockholm, Göteborg och Malmö rapporterar vi dygnet runt i mobil, sajt, tv, sociala medier och den tryckta tidningen.

Vår prisbelönta journalistik roar, oroar och förargar. Precis som den har gjort sedan starten 1944.

Följ Expressen

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Expressen

Nu börjar valrörelsen – Expressen storsatsar på politik-tv från Almedalen1.7.2022 10:56:24 CEST | Pressmeddelande

Med två månader kvar till riksdagsvalet är intresset för svensk politik på topp. På söndag drar politikerveckan i Almedalen i gång och på plats i Visby driver Expressen sin ledande nyhetsbevakning och arrangerar mängder av intervjuer och debatter. – Både den stora digitala publiken och de som är i Visby kan räkna med de viktigaste nyheterna och mest spännande samtalen med makthavare hos oss, säger politik- och samhällschef Christofer Brask.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum