Saco

Ny press- och opinionsansvarig på Saco

Dela

Matilda Uusjärvi Ek tillträder den 15 september som ny press- och opinionsansvarig på Saco.

Hon kommer närmast från en liknande roll på Barnombudsmannen, men har också varit presschef vid Statsrådsberedningen samt pressekreterare åt finansmarknadsminister Per Bolund och dåvarande utbildningsminister Gustav Fridolin. I grunden är Matilda utbildad journalist med 15 år i yrket.

Saco vill stärka sin röst i samhällsdebatten och satsar på flera sätt för att effektivisera sitt påverkansarbete. Rekryteringen av ny press- och opinionsansvarig är en del av den satsningen.

 – Matilda har precis den kompetens och erfarenhet vi behöver för att utveckla press- och opinionsbildningsarbetet på Saco. Hon har arbetat med påverkansarbete både inom och utanför politiken och har dessutom en framgångsrik karriär som journalist bakom sig, säger Emma Nilsson, kommunikationschef på Saco.

– Jag känner mig otroligt glad! Den här tjänsten är helt rätt för mig. Dels för att jag nyligen utvecklat en liknande tjänst, dels för att jag nu får bidra till att sätta ljuset på utbildnings- och arbetsmarknadsfrågor i en tid då de kommer vara som allra viktigast, säger Matilda Uusjärvi Ek.

Kontakter

Bilder

Matilda Uusjärvi Ek. Fotograf: Bo/Jonas Malmström
Matilda Uusjärvi Ek. Fotograf: Bo/Jonas Malmström
Ladda ned bild

Länkar

Om

Saco
Saco
Mäster Samuelsgatan 60
Stockholm

08-613 48 00https://www.saco.se/

Saco, Sveriges akademikers centralorganisation, driver akademikernas intressen på arbetsmarknaden. Genom opinionsbildning, egna studier och aktiviteter kämpar vi för att utbildning ska löna sig. 

Följ Saco

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Saco

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum