Socialdemokraterna

Ny presschef för Socialdemokraterna

Dela

Axel Björneke har idag tillträtt som ordinarie presschef för Socialdemokraterna.

- Jag är otroligt glad över att Axel Björneke är ny presschef hos Socialdemokraterna. Axel har en kombination av stark analytisk förmåga och ett driv som varje dag tar vår kommunikation framåt. Han är den operativa strategen som du vill ha i ditt team. Axels ledarskap är också en stor tillgång för oss nu när vi kommer gå in i en offensiv fas i arbetet med att sätta välfärden först i svensk politik, säger Helena Salomonson, kommunikationschef för Socialdemokraterna.

Axel Björneke kommer närmast från rollen som opinionsanalytiker hos Socialdemokraterna. Dessförinnan jobbade han som marknadsanalytiker på Pensionsmyndigheten och tidigare som account manager på Kantar Sifo.

- Jag ser fram emot att vara med och ansvara för Socialdemokraternas kommunikation i en avgörande politisk tid. Sverige står inför flera viktiga vägval de närmaste åren när det gäller välfärd, pensioner och klimat. Socialdemokraterna kommer alltid stå på vanligt folks sida i dessa vägval och en viktig del av mitt jobb kommer vara att förmedla det budskapet, säger Axel Björneke, presschef för Socialdemokraterna.

Presskontakt:

Socialdemokraternas pressjour: 08-7002683

Om

Socialdemokraterna
Socialdemokraterna
Sveavägen 68
105 60 Stockholm

08-700 26 83http://www.socialdemokraterna.se

Vi vill se ett starkare samhälle med mer resurser till skolan och sjukvården, högre pensioner och en kompromisslös kamp mot brotten och dess orsaker. Så bygger vi ett tryggare Sverige.

Följ Socialdemokraterna

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Socialdemokraterna

Skolan viktigt vaccin mot kriminalitet4.2.2020 14:52:25 CETPressmeddelande

Svenska folket ser kopplingen mellan misslyckanden i skolan och risk för kriminalitet. En ökad utslagning och segregation skapar otrygghet. Om barn och unga inte lyckas i skolan ökar riskerna att hamna snett. Lika hårda som vi ska vara mot brotten ska vi vara mot brottens orsaker. Då räcker det inte att göra som det högerkonservativa blocket med Moderaterna, Kristdemokraterna och Sverigedemokraterna, som gärna ställer upp på regeringens förslag om skärpta straff men som samtidigt rycker undan långsiktiga satsningar på utsatta områden. Socialdemokraterna driver en politik som lägger hela pusslet för ett starkt och tryggt samhälle.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum