Växjö stift

Ny prost i Södra Vätterbygdens kontrakt

Dela

Karin Grännö Engqvist, kyrkoherde i Bankeryds församling, har utnämnts av biskop Fredrik Modéus att bli ny kontraktsprost i Södra Vätterbygdens kontrakt.

Vid årsskiftet får Karin Grännö Engqvist ta över uppdraget som prost i Södra Vätterbygdens kontrakt, efter Tore Karlsson som går i pension. Kontraktets präster och diakoner har fått lämna förslag och därefter har biskopen beslutat att utse Karin som efterträdare. Uppdraget som kontraktsprost är ett förtroendeuppdrag givet av biskopen. Inom kontraktet biträder kontraktsprosten biskopen med ledning, främjande, tillsyn och omsorg över kontraktets församlingar och medarbetare. Utnämningen gäller från 1 januari 2021 och uppdraget kommer Karin att ha parallellt med sin tjänst som kyrkoherde.

Om kontrakt och kontraktsprost

Stiften är indelade i kontrakt, som är en mellannivå mellan stift och församling. I Växjö stift finns sju kontrakt. I Södra Vätterbygdens kontrakt ingår: Bankeryd, Jönköping, Skärstad-Ölmstad, Rogberga-Öggestorp, Lekeryd, Huskvarna, Norrahammar, Barnarp-Ödestugu, Månsarp, Nässjö och Gränna-VisingsöVarje kontrakt har en kontraktsprost som utses av biskopen. Kontraktsprostens uppdrag är att biträda biskopen med ledning, tillsyn och främjande. Kontraktet kan också fungera som ett forum för samverkan över församlings- och pastoratsgränserna.

Nyckelord

Kontakter

Karin Grännö Engqvist, blivande kontraktsprost i Södra Vätterbygdens kontrakt
Telefon: 036-376773 E-post: karin.granno.engkvist@svenskakyrkan.se

Bilder

Om

Växjö stift
Växjö stift
Östraboliden
352 39 Växjö

+46(470)773800https://www.svenskakyrkan.se/vaxjostift

Växjö stift är en del av Kristi världsvida kyrka och ett av Svenska kyrkans 13 stift. Det omfattar församlingarna inom stiftets område som består av större delen av Småland och hela Öland. Stiftet är ett pastoralt område som leds av en biskop.

Följ Växjö stift

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Växjö stift

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum