Universal Robots

Ny rapport: 15-20 % ökad försäljning av cobotar om året fram till 2028

Dela

En ny rapport av Interact Analysis förutspår att affärsområdet cobotar kommer att växa explosionsartat fram till 2028. Elektronik- och fordonsindustrin förväntas bli de stora vinnarna.

Elektronikindustrin integrerar entusiastiskt kollaborativa robotar i verksamheten.
Elektronikindustrin integrerar entusiastiskt kollaborativa robotar i verksamheten.

För att se det här innehållet från www.skyfish.com måste du ge ditt medgivande sidans topp.Efterfrågan på elektronikprodukter stiger samtidigt som priserna på elektronik och komponenter faller. Brist på kvalificerad arbetskraft är ett faktum vid sidan av pandemirelaterad social distansering och reserestriktioner. Det är tillverkarnas uppgift att så smärtfritt som möjligt anpassa sig till dessa snabbt föränderliga omständigheter utan att drabbas av minskad produktivitet och kvalitet.

Så det är föga överraskande att elektronikindustrin entusiastiskt integrerar kollaborativa robotar. I en rapport från 2021 som förutspår en fantastisk global försäljningstillväxt för cobotar på 15–20 % per år fram till 2028, identifierade analysföretaget Interact Analysis fordons- och elektroniksektorerna som de främsta användarna av cobotteknik inom industrin.

Under 2019 skeppades 22 459 cobotar, vilket motsvarar en årlig ökning på 18,8 %, enligt rapporten.

Takten fortsätter att öka

Automatisering framstår alltmer som en av nycklarna till framgång när takten inom elektroniktillverkning fortsätter att öka.

Elektronik- och halvledarindustrins pionjär Andrew Grove sa i sitt berömda uttalande att ”bara de paranoida överlever.” Inom sektorer som definieras av ständiga förändringar kan tillverkare som snabbt anpassar sig till en ny ekonomisk och teknisk verklighet både undvika självbelåtenhet i goda tider och se till att man överlever i svårare tider. I dag gör ofta dessa företag det med hjälp av kollaborativ automatisering.

Medan elektroniksektorn anpassar sig efter förändringarna – som successivt omfattar finare lager av anpassning och en övergång till fler produktionsserier med många olika typer av mönsterkort i mindre serier – hjälper flexibel automatisering företagen att bevara sin produktionstakt. Kollaborativa robotar är flexibla och enkla att använda, och omplacera i tillverkningsprocesser från kvalitetskontroll och materialhantering till testning, skruvdragning, fördelning och packning.

Det gör Universal Robots cobotar till en perfekt matchning för elektroniktillverkarna.

Flexibel automatisering

Universal Robots förser tillverkarna med en flexibel automatiseringsplattform som kan programmeras för att ta sig an praktiskt taget obegränsat med uppgifter från skärnings- och lödningsprocesser till PCB-hantering, pekskärmstestning, isättning av delar, fördelning och inspektion. Med  UR+  – branschens mest omfattande ekosystem av certifierade Application Kits och kringutrustning som har utvecklas för att integreras sömlöst med UR-robotar – erbjuder vi cobotdrivna system som är utformade för att hantera specifika tillämpningar som är mycket viktiga för elektroniktillverkare.

Små och lätta cobotar från Universal Robots har ett litet fotavtryck, vilket innebär att tillverkare snabbt kan börja använda cobotar i produktionen med ett minimum av driftstopp och utan att behöva designa om produktionslinjer.

– Våra användarvänliga cobotar väggmonteras, takmonteras eller monteras på mobila robotplattformar, vilket ytterligare utökar användningsmöjligheterna, säger Ola Mellström, försäljningschef på Universal Robots i Sverige.

Den pålitliga coboten

Universal Robots cobotar har visat sin tillförlitlighet i hundratals olika användningsområden inom elektroniktillverkning, från  lödning, borrning, silikonfördelning och lätt montering till skruvdragning och att lägga sista handen på ljudutrustning med sprayfärg.

– Vi strävar efter att erbjuda samma precision och fokus på detaljer som en schweizisk klocktillverkare i hela vår produktion, och utför konstanta kontroller för att säkerställa att våra cobotar ger den repeterbarhet som våra kunder efterfrågar, säger Ola Mellström.

Modellerna ur3e- och ur5e-cobotar tillhandahåller till exempel en repeterbarhet på ± 0,03 mm (30 mikron), vilket gör att de kan användas till en mängd olika precisionskrävande uppgifter inom elektroniktillverkning. Och ur16e-coboten som kan hantera nyttolaster på upp till 16 kg ger en repeterbarhet på ± 0,05 mm (50 mikron), vilket gör att den är perfekt lämpad för paketering och palletering i slutet av produktionslinjen.

Räntabel med mindre risktagande

Förutom att förbättra arbetstagarnas hälsa och säkerhet genom att befria dem från tråkiga, smutsiga och farliga uppgifter bidrar cobotarna till att öka elektroniktillverkarnas vinster. Genom att öka produktiviteten och genomströmningen, samt förbättra kvaliteten och inspektionsresultaten, kan cobotarna hjälpa elektroniktillverkare av olika storlek att utnyttja sina mänskliga resurser och robotresurser på bästa sätt.

– Vi integrerar vår kunskap om globala och lokala utmaningar inom elektronikbranschen samt vardagliga smärtpunkter i FoU samt produktutveckling, vilket gör att Universal Robots kan fortsätta förse elektronik- och tekniksektorn med de robotverktyg som den behöver, säger försäljningschef Ola Mellström.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Elektronikindustrin integrerar entusiastiskt kollaborativa robotar i verksamheten.
Elektronikindustrin integrerar entusiastiskt kollaborativa robotar i verksamheten.
Ladda ned bild
Pekskärmstest med en cobot från Universal Robots.
Pekskärmstest med en cobot från Universal Robots.
Ladda ned bild
Universal Robots cobotar möjliggör ett intuitivt samarbete mellan människa och robot.
Universal Robots cobotar möjliggör ett intuitivt samarbete mellan människa och robot.
Ladda ned bild
UR+ förser tillverkare med Application Kits som är skräddarsydda för specifika uppgifter, som till exempel Q-Span Workstation (på bild), ett system som är särskilt utvecklat för inspektion av små delar.
UR+ förser tillverkare med Application Kits som är skräddarsydda för specifika uppgifter, som till exempel Q-Span Workstation (på bild), ett system som är särskilt utvecklat för inspektion av små delar.
Ladda ned bild
PCB-skärning med en cobot från Universal Robots.
PCB-skärning med en cobot från Universal Robots.
Ladda ned bild
Ola Mellström, försäljningschef för Universal Robots i Sverige
Ola Mellström, försäljningschef för Universal Robots i Sverige
Ladda ned bild

Om

Universal Robots är hängivna vårt mål att erbjuda säkra, flexibla och lättanvända sexaxlade industrirobotarmar till företag av alla storlekar i hela världen. Vi utvecklar samarbetande industrirobotarmar som automatiserar och effektiviserar monotona industriprocesser. Vårt tillvägagångssätt gör det möjligt för produktionsavdelningar att ge medarbetare trevligare arbetsuppgifter och skapa arbeten som ger dem nya utmaningar och tillför ett mervärde till företaget.

Följ Universal Robots

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Universal Robots

Cobot skapar morgondagens lösningar och teknikambassadörer2.7.2021 09:38:54 CEST | Blogginlägg

Värme- och kylteknikföretaget Danfoss med verksamhet i 22 länder, däribland Sverige, satsar på cobotar för att bli ännu mer konkurrenskraftiga och utveckla produkterna. Danfoss använder en cobot från Universal Robots (UR) på Danfoss Technology Center. I centret förbättras Danfoss lösningar i en levande testmiljö för att på så sätt kunna skapa morgondagens lösningar. Coboten stödjer målet med en konsekvent testnivå och hög produktivitet.

Pressinbjudan: Cobotar ökar elektronikproduktionen2.6.2021 07:25:00 CEST | Pressinbjudan

Välkommen på webbinarium den 9 juni 2021 klockan 15:00-16:00. Efterfrågan på elektronikprodukter stiger samtidigt som priserna på elektronik och komponenter faller. Coboten ger möjligheter till mindre och medelstora företag som tidigare varit de stora förunnade. Universal Robots bjuder in till en timmes cobotsnack. Ta chansen att bekanta dig med cobotar, få veta hur de kan svara upp på behoven på elektronikmarknaden och övervinner flaskhalsar.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum