Svea Ekonomi

Ny rapport från Svea visar: Företag satsar mer på privatpersoner än företagskunder

Dela

Hur ser företagare på sina kunder? Och hur resonerar de kring att nå företag jämfört med privatpersoner? En rapport från bank- och finansgruppen Svea visar att hela 67 procent skulle satsa mer på marknadsföring om de sålde till privatkunder istället för företagskunder. Dessutom menar de att det är lättare att påverka och nå privatkunder jämfört med företagskunder.

Marknadsföring är en viktig kanal för företag att få kontakt med såväl nya som befintliga kunder. Och i takt med digitaliseringens framfart har också möjligheterna att marknadsföra sig på ökat. Det som avgör hur mycket ett företag investerar i kommunikation beror dock på vilka företagets målgrupper är. Enligt Sveas rapport Digital försäljning till företag svarar nämligen 67 procent av företagen att de skulle investera mer i marknadsföring om de sålde till privatkunder jämfört med företagskunder. Bara 16 procent skulle investera lika mycket.

– Många företagare tycks uppleva B2B-marknadsföring som lite krånglig. I slutändan är det samma människor som handlar privat som också handlar för företagets räkning. Det finns många bra exempel på bolag med B2B-försäljning som har lyckats tack vare en god marknadsföring. Här tror jag att många B2B-företagare har stora utvecklingsmöjligheter att nå både nya kunder samtidigt som det finns stora möjligheter att stärka sitt varumärke och dess position genom digital marknadsföring, säger Thomas Svensson, Partner Manager på Svea Ekonomi.

Enklare att nå och påverka privatkunder enligt företagarna
Sex av tio företagare är av uppfattningen att det är lättare att nå privatkunder jämfört med företagskunder med hjälp av marknadsföring. 73 procent anser dessutom att privatpersoner är enklare att påverka än företagskunder genom reklam.

Läs hela rapporten Digital försäljning till företag.

Om undersökningen
Undersökningen är genomförd av Novus på uppdrag av Svea under perioden 30 mars till 28 april 2020. Totalt har 500 telefonintervjuer genomförts med vd:ar och marknads- och försäljningschefer som ansvarar för försäljning genom digitala kanaler. Endast företag med 10 eller fler anställda har ingått i undersökningen.

Bilaga

Tänk dig att ditt företag skulle jobba mot privatkunder istället för företagskunder. Skulle ni investera mer, oförändrat eller mindre i marknadsföring?

 

Totalt

Mer

67 %

Oförändrat

16 %

Mindre

1 %

Vet ej

16 %

Hur väl instämmer du i följande påståenden?

Det är billigare att nå privatkunder än företagskunder med marknadsföring

 

Instämmer fullt ut

18 %

Instämmer

23 %

Instämmer inte

29 %

Instämmer inte alls

17 %

Vet ej

18 %

 

Det är lättare att nå privatkunder än företagskunder med marknadsföring

 

Instämmer fullt ut

31 %

Instämmer

30 %

Instämmer inte

17 %

Instämmer inte alls

13 %

Vet ej

8 %

 

Det är lättare att påverka privatkunder än företagskunder med marknadsföring

 

Instämmer fullt ut

33 %

Instämmer

40 %

Instämmer inte

14 %

Instämmer inte alls

6 %

Vet ej

7 %

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Dokument

Om

Svea Ekonomi
Svea Ekonomi
Evenemangsgatan 31
169 81 Solna

Om Svea
Svea är en finansiell företagsgrupp med nära fyrtio års erfarenhet av att hjälpa företag med deras likviditet. Med 2 000 anställda över hela Europa – från rådgivare och lånespecialister till utvecklare och designers, skapar vi administrativa och finansiella lösningar för små och stora företag i alla branscher. Sveas vision är att vara en ledande finansiell aktör i Europa. Läs mer på svea.com.

Följ Svea Ekonomi

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svea Ekonomi

Snåla och slösaktiga: Pengar är en anledning till avslutad vänskap5.8.2021 07:30:00 CEST | Pressmeddelande

Är du snål-Ove i kompisgänget? Då riskerar du att förlora en vänskap. Närmare var tionde person har någon gång avslutat en relation med en vän av ekonomiska skäl. Vanligaste anledningen uppges vara att vännen varit för snål. I kärleksrelationer tycks dock inte privatekonomin vara en lika vanlig källa till uppbrott. Endast två procent uppger att de avslutat en romantisk relation av ekonomiska skäl.

Ny kartläggning från Payson och Svea visar: Svenska e-handlare spår nya säljrekord i sommar8.7.2021 07:30:00 CEST | Pressmeddelande

Under pandemin har e-handeln blomstrat och inför sommaren väntas försäljningen på nätet fortsätta att växa. Åtta av tio e-handlare spår nämligen att tillväxten för deras e-butik kommer att öka i sommar. Hälften tror även att försäljningen blir bättre än förra årets försäljning under samma period. Det visar Paysons och Sveas e-handelsindikator.

Ny rapport från Svea visar: Så kommer svenskarna nätshoppa efter pandemin10.6.2021 07:30:00 CEST | Pressmeddelande

I takt med att näthandeln ökar blir leveransalternativen också fler. Hämta hos ombud, gratis hemleverans och upphämtning i butik är leveranssätten som varit vanligast bland svenskarna under pandemin. Men hur kommer vi vilja näthandla framöver? Över hälften uppger att leverans till ombud och gratis hemleveranser kommer vara viktiga även i framtiden. Samtidigt tycker många unga att paketboxar kommer bli viktigare framöver. Det visar en ny undersökning från bank- och finansgruppen Svea.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum