Socialdemokraterna

Ny rapport: Kompetens som framgångsfaktor – Så tar Norden täten i klimatomställningen

Dela

I samband med SAMAK:s toppmöte presenterar Socialdemokraternas partisekreterare Tobias Baudin en ny rapport med riktlinjer för hur de nordiska länderna ska ta täten i klimatomställningen.

– Där jag kommer ifrån, Norrbotten, skriker företagen efter rätt utbildad personal. Nu har vi chansen att ställa om våra samhällen och skapa fler jobb med trygga villkor i hela Norden, säger partisekreterare Tobias Baudin.

Rapporten ”Kompetens som framgångsfaktor – Så tar Norden täten i klimatomställningen” har sin utgångspunkt i den nordiska modellen. Rapporten visar på fördelarna med omfattande investeringar i kompetens och yrkesutbildning för att fler ska kunna kvalificera sig till nya jobb och arbetsuppgifter.

– Ingen kommer fixa klimatet åt oss. Vår styrka ligger i en välutbildad arbetskraft, en stark välfärd och starka parter på arbetsmarknaden. Socialdemokratin i Norden kommer driva frågan om en rättvis omställning ända in i kaklet, säger Tobias Baudin.

Rapporten presenteras i samband med SAMAK:s toppmöte på Bommersvik. Deltar gör socialdemokratiska partiledare, fackliga ledare och en rad andra representanter för arbetarrörelsen i Norden.

Rapporten kan läsas här: samak.info

Om

Socialdemokraterna
Socialdemokraterna
Sveavägen 68
105 60 Stockholm

08-700 26 83http://www.socialdemokraterna.se

Vi vänder på varje sten för att bryta segregationen och tränga tillbaka våldet. Vi tar tillbaka den demokratiska kontrollen över välfärden och vi skapar framtidens jobb med bra villkor i hela landet. Vi gör det som krävs, för Sverige kan bättre.

Följ Socialdemokraterna

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Socialdemokraterna

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum