TT Nyhetsbyrån

Ny redaktionschef på TT Nyhetsbyrån

Dela

Daniel Kjellberg blir ny redaktionschef på TT Nyhetsbyrån och tillträder sin nya tjänst den 1 mars.

Daniel Kjellberg, ny redaktionschef på TT Nyhetsbyrån. Foto: Jessica Gow/TT
Daniel Kjellberg, ny redaktionschef på TT Nyhetsbyrån. Foto: Jessica Gow/TT

Daniel Kjellberg blir ny redaktionschef på TT Nyhetsbyrån. Företrädaren Mats Johansson, som lett TT:s redaktion i tolv år, får nu andra ansvarsområden inom TT:s nyhetsverksamhet.

Daniel Kjellberg, 39 år, som suttit i TT:s redaktionsledning sedan ett år tillbaka, blir nu chef över hela redaktionen. Han har jobbat på TT Nyhetsbyrån sedan 2002, bland annat som chef för TT:s nyhetsdesk. Daniel har också haft en ledande roll i flera av TT:s digitala utvecklingsprojekt de senaste åren. Daniel Kjellberg tillträder sin nya tjänst den 1 mars.

- Det känns helt rätt i tiden att Daniel kliver upp. Vi har nyligen genomgått en stor omorganisation och allt börjar sätta sig. Parallellt har vi utvecklat många nya redaktionella produkter och tjänster under de senaste åren. Fokus framöver blir att ta vår redaktion ytterligare ett steg in i framtiden och det är jag övertygad att Daniel är rätt person att göra, säger Jonas Eriksson, vd och chefredaktör på TT Nyhetsbyrån.
- Jag vill samtidigt passa på att tacka Mats Johansson för att han under 12 år av ständig förändring lett TT Nyhetsbyråns redaktion till den starka position som den har i dag, fortsätter Jonas Eriksson.

- Det är ett otroligt spännande uppdrag. TT Nyhetsbyrån har tagit flera viktiga steg framåt det senaste året – med satsningar på bland annat rörlig bild, direktrapportering, modernare leveransformat och utveckling av verktyg för digitalt berättande. Här kommer, vid sidan av att fortsätta vässa vårt övriga nyhetsarbete alla tider av dygnet, en stor del av vårt fokus att ligga även den närmaste framtiden, säger Daniel Kjellberg.

TT Nyhetsbyrån har 240 anställda och en majoritet av dessa återfinns inom redaktionens olika delar. Förutom traditionellt nyhetsarbete i form av text, bild, video, grafik och sidproduktion har TT Nyhetsbyrån också en omfattande featureverksamhet och en växande uppdragsproduktion för bland annat nyhetsmedier och förlag. Det mesta av TT:s produktion görs i Stockholm, men mindre redaktioner finns i Göteborg, Malmö och Bryssel. Sedan en kort tid tillbaka sköts TT:s nattbevakning från Sydney i Australien.

 

För frågor kontakta
Jonas Eriksson, vd och chefredaktör, TT Nyhetsbyrån
jonas.eriksson@tt.se
070-697 62 35

Daniel Kjellberg, blivande redaktionschef, TT Nyhetsbyrån
daniel.kjellberg@tt.se
072-733 78 00

Nyckelord

Kontakter

Jonas Eriksson, vd och chefredaktör, TT Nyhetsbyrån
jonas.eriksson@tt.se
070-697 62 35

Daniel Kjellberg, blivande redaktionschef, TT Nyhetsbyrån
daniel.kjellberg@tt.se
072-733 78 00

Bilder

Daniel Kjellberg, ny redaktionschef på TT Nyhetsbyrån. Foto: Jessica Gow/TT
Daniel Kjellberg, ny redaktionschef på TT Nyhetsbyrån. Foto: Jessica Gow/TT
Ladda ned bild
Daniel Kjellberg, ny redaktionschef på TT Nyhetsbyrån. Foto: Jessica Gow/TT
Daniel Kjellberg, ny redaktionschef på TT Nyhetsbyrån. Foto: Jessica Gow/TT
Ladda ned bild

Länkar

Om

TT Nyhetsbyrån
TT Nyhetsbyrån
Katarinavägen 15
105 12 Stockholm

08 692 26 00http://www.tt.se
TT Nyhetsbyrån är Sveriges främsta fullservicepartner för text, bild, video och grafik. Som nationell nyhetsbyrå förmedlar vi nyheter snabbt, korrekt och med hög trovärdighet. Utöver detta producerar vi informationsgrafik som förklarar och bilder som berör. Våra kunder är alltifrån Sveriges mediehus till företag och myndigheter. Vi finns i Stockholm, Göteborg och Malmö och har partners över hela världen.

Följ TT Nyhetsbyrån

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från TT Nyhetsbyrån

Utredning om trakasserier på TT klar5.12.2017 15:17Pressmeddelande

För några veckor sedan tillsattes en extern utredning om hur TT Nyhetsbyrån hanterat uppgifter om sexuella trakasserier inom företaget. Detta sedan flera tidigare medarbetare på TT, i samband med #metoo-kampanjen, vittnat om både trakasserier och bristande stöd från TT:s sida. Utredningen har genomförts av arbetsrättsjurist Maria Hagberg Forss, som har fått sina direktiv av TT:s SJF-klubb och huvudskyddsombud. Utredningen är nu klar och slår bland annat fast att flera kvinnor utsatts för sexuella trakasserier av en medarbetare på TT. Trakasserierna har bland annat bestått av ovälkommen beröring, grovt språkbruk samt sexuella inviter och anspelningar. Händelserna ligger ett antal år tillbaka i tiden. Utredningen slår också fast att de åtgärder TT vidtagit inte varit tillräckliga och kritiserar flera formella fel i processerna (utredningens sammanfattande punkter finns listade nedan). ‑Det är bra att dessa fall nu genomlysts och det är tydligt att vi som arbetsgivare har mycket att lära

TT Nyhetsbyrån köper den anrika bildbyrån IBL21.11.2017 15:22Pressmeddelande

IBL har sedan starten på 60-talet en väletablerad position på marknaden, både i Sverige och utomlands. Kunderna är främst dagstidningar, veckopress, magasin och bokförlag. TT Nyhetsbyråns bildaffär växer och i och med uppköpet erbjuds kunderna ett ännu bredare och bättre bildarkiv. De bästa svenska och utländska bildleverantörerna samlas på ett och samma ställe. IBL är ett familjeägt företag med kontor i Ängelholm och Stockholm. Det grundades 1965 och ägs av bröderna Lars och Nils Modie. 2015 köpte IBL upp bildbyrån All Over Press vilket stärkte bolagets position inom segmenten veckopress och magasin. · Vi välkomnar IBL in i vårt bolag, säger Jonas Eriksson, vd och chefredaktör på TT Nyhetsbyrån. Tillsammans med IBL:s expertis och deras otroliga bildbank ska vi nu fortsätta att utveckla vårt bilderbjudande till befintliga och nya kunder, fortsätter Jonas Eriksson. · Vi känner oss väldigt trygga med att nu tillsammans med TT Nyhetsbyrån kunna utveckla vårt företag ytterligare, säger Lar

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum