Trafikverket

Ny regional direktör för Trafikverket i Väst

Dela

Jörgen Einarsson, idag chef för avdelning Samhälle och Planering på trafikkontoret i Göteborgs stad och tidigare chef inom Trafikverket, tillträder som ny regional direktör i Väst från den 1 juni 2018.

– Det ska bli fantastiskt roligt att som regional direktör få möjligheten att bidra i Trafikverkets fortsatta arbete med mitt engagemang, min erfarenhet av samhällsutvecklingsfrågor och som ledare, säger Jörgen Einarsson.

Jörgen Einarsson har mångårig erfarenhet av nationella, regionala och kommunala planeringsfrågor i Västsverige. Sedan närmare tre år tillbaka arbetar han i Göteborgs stad, där han tillträdde som chef på trafikkontoret för avdelningen Samhälle och Planering i april 2015. Innan dess arbetade Jörgen som chef i Trafikverket region Väst och tidigare i dåvarande Vägverket.

De senaste 10 åren har han som chef i huvudsak arbetat med planering, uppföljning och förhandling i olika infrastruktur- och samhällsplaneringsfrågor. Jörgen är väg- och vattenbyggnadsingenjör med utbildning från Lunds tekniska högskola. Han är väl förankrad i regionen och bor i Angered, i nordöstra Göteborg.

– Uppdraget som regional direktör i Trafikverket är ytterst ansvarsfullt och viktigt. Jag känner stort förtroende för att Jörgen Einarsson har den förmåga som krävs för att både kunna bidra och hantera det på ett framgångsrikt sätt, säger Stefan Engdahl.

Vid årsskiftet tillträdde Håkan Wennerström, tidigare regional direktör i Väst, som senior rådgivare på generaldirektörens kanslifunktion. Fram till dess att Jörgen Einarsson tillträder fortsätter Bengt Rydhed som tillförordnad regional direktör i Väst och övergår sedan till sin ordinarie roll som ställföreträdande.

Kontakter

Stefan Engdahl, Chef verksamhetsområde Planering Trafikverket, 010-123 67 71

Trafikverkets pressjour, 0771-31 15 00

Bilder

Jörgen Einarsson
Jörgen Einarsson
Ladda ned bild

Om

Trafikverket ansvarar för långsiktig planering av det samlade transportsystemet samt byggande, drift och underhåll av statliga vägar och järnvägar. Vår vision är att alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt.
På Trafikverket jobbar cirka 7000 engagerade medarbetare som tillsammans bidrar till samhällsutvecklingen genom sina olika roller och kunskaper.

Följ Trafikverket

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Trafikverket

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum