Örnsköldsviks Kommun

Ny rekryteringsmodell testas vid nytt vård- och omsorgsboende

Dela
Våren 2018 öppnar det nya vård- och omsorgsboendet i Själevad. Nu startar rekryteringen av baspersonal.
Våren 2018 öppnar det nya vård- och omsorgsboendet i Själevad. Nu startar rekryteringen av baspersonal.

Våren 2018 öppnar Örnsköldsviks kommun ett nytt vård- och omsorgsboende i Själevad. När rekrytering av baspersonal nu startar sker det med en, för kommunen, helt ny urvalsmodell.

Rekryteringen sker i första hand internt bland medarbetare som redan är anställda inom kommunens välfärdsförvaltning. Alla sökande som är behöriga till tjänsterna kommer att bjudas in till ett rekryteringsseminarium. Där får de delta i gruppövningar inriktade på samarbete och kommunikation. Varje person får också lösa en skriftlig uppgift och medverka i en anställningsintervju baserad på ett frågeformulär som den sökande fyllt i på förhand. Till varje rekryteringsseminarium, som beräknas pågå 3-4 timmar, kallas 12-15 personer.

– Rekryteringsseminarier är inte något vi använt tidigare. Men när vi nu gör en så omfattande rekrytering har vi ambitionen att sätta samman mångsidiga arbetslag där personligheter och kompetenser kompletterar varandra. Vi har hämtat inspiration från en rekryteringsmodell som använts bland annat i Luleå och Piteå. säger avdelningschef Anna Reynberg Sjölund.

Fackförbundet Kommunal ställer sig positiva till modellen som ger fler en möjlighet att visa sina kvaliteter.

Rekryteringsseminarierna genomförs under oktober och november. Efter avslutade seminarier plockas de kandidater ut som arbetsgivaren vill gå vidare med. Målet är att med denna modell tillsätta cirka 70 medarbetare, företrädesvis undersköterskor, till det nya boendet.

Det nya vård- och omsorgsboendet, ”Nybygget”, i Själevad får 90 lägenheter.

YTTERLIGARE INFORMATION
Cecilia Wackerberg, samordnade enhetschef för det nya vård- och omsorgsboendet, 076-136 53 70. 
Anna Reynberg Sjölund, avdelningschef särskilt boende, 070-190 59 09.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Våren 2018 öppnar det nya vård- och omsorgsboendet i Själevad. Nu startar rekryteringen av baspersonal.
Våren 2018 öppnar det nya vård- och omsorgsboendet i Själevad. Nu startar rekryteringen av baspersonal.
Ladda ned bild

Om

Örnsköldsviks Kommun
Örnsköldsviks KommunÖrnsköldsviks kommun är kommunens största arbetsplats. Drygt 5 000 personer i kommunal förvaltning och kommunala bolag ser till att kommunens 56 000 invånare får god samhällsservice.

Kommunen är företagstät med många internationella företag, lång företagande- och industritradition och stort utvecklingsfokus där samverkan är en viktig nyckel. Närheten till Umeå gör att Örnsköldsvik är en del av en större arbetsmarknadsregion med totalt 200 000 invånare och 13 000 företag. Örnsköldsvik är en del av natursköna Höga kusten där skärgård och klippor möter skog och vildmark.

Följ Örnsköldsviks Kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Örnsköldsviks Kommun

Pressinbjudan – så ska partnerskap ge vetenskapligt lyft inom Örnsköldsviks kommunkoncern21.3.2019 08:02:00 CETPressinbjudan

I samband med signering av partnerskap mellan Örnsköldsviks kommun och Mittuniversitetet (26 mars) respektive Umeå universitet (8 april) är media välkomna att ta del av hur det samarbete som inleds ska bidra till vetenskapligt baserad verksamhetsutveckling inom Örnsköldsviks kommunkoncern. För universiteten innebär samarbetet konkreta utmaningar för akademisk forskning och en ökad närvaro i samhället.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum