Stockholms stad

Ny rektor: Kvarnbyskolan har en viktig plats i mitt hjärta

Dela

Liza Lundgren är ny rektor på Kvarnbyskolan i Rinkeby. Hennes erfarenheter från uppväxten i Chile och från arbete som lärare på flera olika skolor i Sverige påverkar Lizas engagemang och ledarskap.

Liza Lundgren Foto: Privat
Liza Lundgren Foto: Privat

Kvarnbyskolans vision är att skolan ska vara Rinkebys bästa skola för varje elev som går där.

- Kvarnbyskolan har en viktig plats i mitt hjärta. Jag har varit med om att förankra skolans vision och har byggt upp en organisation som låtit mig komma närmare medarbetarna, säger Liza Lundgren som varit tillförordnad rektor på samma skola. 

Skolgång och uppväxt i Chile påverkar 

Som barn gick Liza Lundgren i skolan i Chile. Det har påverkat hennes engagemang och yrkesval.

- Jag växte upp i ett samhälle omgärdat av stora utmaningar. Då öppnades mina ögon och alla mina sinnen för trygghet, kommunikation och lärande. Jag hade fantastiska lärarförebilder som hade höga förväntningar, måttliga krav och gav oss elever erkännande för varje utvecklingstecken vi kunde uppvisa.

Intresset för pedagogisk utveckling kom tidigt. Redan under uppväxten hjälpte Liza Lundgren barn och vuxna att lära sig läsa och skriva.

- När jag var 11 år hörde jag till en grupp som arbetade med alfabetiseringen på landsbygden i Chile. Gruppen reste till olika byar varje sommar och arbetade som ”lärare”. Redan då kunde jag känna en stor glädje inom mig när våra ”elever” knäckte koderna som snart skulle leda dem till bättre livsvillkor. De stora förändringarna i ett samhälle och i världen är till stor del grundade i skolan.

Rektorstjänsten på Kvarnbyskolan blir Liza Lundgrens första tjänst som rektor. Hon har tidigare varit tillförordnad rektor på samma skola och nu ser hon fram emot att fortsätta förvalta, leda och följa upp Kvarnbyskolans utveckling.

Liza Lundgren har bland annat arbetat som lärare, specialpedagog och skolledare i Stockholms stad och Österåkers kommun. Hon är utbildad vid Stockholms Universitet, Högskolan i Dalarna och har även gått rektorsutbildningen på Uppsala Universitet.

Fakta

Liza Lundgren är ny rektor på Kvarnbyskolan och efterträder Robert Staby. Hon har varit tillförordnad rektor på samma skola och tillträdde som rektor i juni 2022. 

Kvarnbyskolan i Rinkeby kommer att ha cirka 350 elever till höstterminen 2022. Visionen är att vara Rinkebys bästa skola för varje elev och för att uppnå detta arbetar skolan med de tre ledorden trygghet, kommunikation och lärande. 

Kontakt: Liza Lundgren, liza.lundgren@edu.stockholm.se och telefon 08-508 43 613. 

Kvarnbyskolans webbplats 

Fakta om lärare och rektorer i Stockholms stad 

Ungefär 9 300 personer är anställda som lärare i Stockholms stads kommunala skolor, det vill säga både i grundskolor och på gymnasieskolor.

Det finns cirka 7 700 lärare i Stockholms stads kommunala grundskolor.

Det finns cirka 1 600 lärare i Stockholm stads kommunala gymnasieskolor.

Det finns cirka 130 rektorer på Stockholms stads kommunala grundskolor.

Det finns 30 rektorer på Stockholms stads kommunala gymnasieskolor.

Det finns cirka 360 biträdande rektorer på Stockholms stads kommunala grundskolor.

Det finns cirka 60 biträdande rektorer på Stockholms stads kommunala gymnasieskolor.

Nyckelord

Kontakter

UtbildningsförvaltningenPresskontakter: Matilda Asp och Monica Eriksson

Ring 08 - 508 333 00 eller maila: info.utbildning@edu.stockholm.se

Kommunikationschef: Sofia Oliv telefon 08-508 33 331 eller sofia.oliv@edu.stockholm.se.

Förvaltningen ansvarar för och driver kommunal förskoleklass, grundskola, grundsärskola, skolbarnsomsorg, gymnasieskola och gymnasiesärskola. Förvaltningen ansvarar för stadens kontakter med fristående skolor och ska informera om alla sökalternativ oavsett anordnare. Förvaltningen ger tillstånd till och utövar tillsyn över enskilda förskolor samt svarar för övergripande uppföljning av alla skolformer oavsett anordnare.

Bilder

Liza Lundgren Foto: Privat
Liza Lundgren Foto: Privat
Ladda ned bild

Om

Stockholms stad
Stockholms stad
Ragnar Östbergs plan 1
105 35 Stockholm

08 508 290 00http://start.stockholm

I Stockholms stad arbetar cirka 40 000 personer. Du möter oss i skolan, på äldreboenden, i parken, när du ska söka bygglov eller går till simhallen för att träna. Stockholms stads verksamhet styrs av folkvalda politiker och organiseras i stadens förvaltningar och bolag.

Stockholms stad är en organisation med decentraliserat ansvar. Det betyder att besluten ofta fattas lokalt, så nära de berörda som möjligt.

Följ Stockholms stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Stockholms stad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum