Stockholms stad

Ny rektor på Årstadalsskolan

Dela

Helena Knutas Nilsson blir ny rektor på Årstadalsskolan. Hon har bland annat arbetat som lärare och rektor i Täby, Vallentuna och Spånga. Dessutom har hon arbetat med hälso- och ledarskapsfrågor.

Helena Knutas Nilsson
Helena Knutas Nilsson

På Helena Knutas Nilssons meritförteckning finns bland annat titlarna lärare, yogainstruktör och rektor. Efter att ha varit tjänstledig ett tag återvänder hon nu till skolans värld och ser fram emot att ta sig ta an ett nytt uppdrag som rektor.   

- Tjänsten som rektor på Årstadalsskolan lockar mig. Skolan efterfrågar kompetenser som till exempel gränsöverskridande samarbete och kommunikation i dialogform. Det har jag stor erfarenhet av, både från mitt tidigare arbete i skolan och från mitt arbete med personlig utveckling, säger Helena Knutas Nilsson.

Vill ha en dagsaktuell bild av hur det är att vara lärare 

Helena Knutas Nilsson är utbildad lärare och har även gått rektorsprogrammet på Stockholms universitet. Hon är mycket engagerad i ledarskapsfrågor.

- Jag har också nyligen undervisat i årskurs 6 under ett läsår för att få en dagsaktuell bild och upplevelse av hur det är att vara lärare idag.

Vad blir viktigast för dig på Årstadalsskolan?

- Jag vill fortsätta arbeta i den riktning som redan finns, jag har träffat några elever och medarbetare. Med gemensamma krafter ska vi bibehålla skolans goda resultat och utveckla den vidare.

Helena Knutas Nilsson börjar arbeta som rektor på Årstadalsskolan den 17 januari. Nuvarande rektor går i pension.

Kontakt: Helena Knutas Nilsson helena.e.nilsson@edu.stockholm.se 

Mer om Årstadalsskolan  

Nyckelord

Kontakter

UtbildningsförvaltningenPresskontakter: Matilda Asp och Monica Eriksson

Kommunikationschef: Sofia Oliv telefon 08-508 33 331 eller sofia.oliv@edu.stockholm.se.

Förvaltningen ansvarar för och driver kommunal förskoleklass, grundskola, grundsärskola, skolbarnsomsorg, gymnasieskola och gymnasiesärskola. Förvaltningen ansvarar för stadens kontakter med fristående skolor och ska informera om alla sökalternativ oavsett anordnare. Förvaltningen ger tillstånd till och utövar tillsyn över enskilda förskolor samt svarar för övergripande uppföljning av alla skolformer oavsett anordnare.

Tel:08-508 333 00info.utbildning@edu.stockholm.se

Bilder

Helena Knutas Nilsson
Helena Knutas Nilsson
Ladda ned bild

Om

Stockholms stad
Stockholms stad
Ragnar Östbergs plan 1
105 35 Stockholm

08 508 290 00http://start.stockholm

I Stockholms stad arbetar cirka 40 000 personer. Du möter oss i skolan, på äldreboenden, i parken, när du ska söka bygglov eller går till simhallen för att träna. Stockholms stads verksamhet styrs av folkvalda politiker och organiseras i stadens förvaltningar och bolag.

Stockholms stad är en organisation med decentraliserat ansvar. Det betyder att besluten ofta fattas lokalt, så nära de berörda som möjligt.

Följ Stockholms stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Stockholms stad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum