Stockholms stad

Ny rektor på Bernadottegymnasiet

Dela

Magnus Odung blir ny rektor på Bernadottegymnasiet. Han kommer närmast från fristående NTI-gymnasiet i Stockholm.

Magnus Odung, blivande rektor på Bernadottegymnasiet.
Magnus Odung, blivande rektor på Bernadottegymnasiet.

När vårterminen startar efter nyår kliver en ny rektor in på Bernadottegymnasiet. Magnus Odung har bred erfarenhet - både som lärare och rektor - och han kommer närmast från Academedia och NTI Vetenskapsgymnasiet Stockholm.

- Jag har fått ett väldigt bra intryck av Bernadottegymnasiet. Det finns en stabil organisation och en trygghet på skolan som ger eleverna bra förutsättningar att nå goda studieresultat. Det tycker jag är positivt och jag ser fram emot att börja arbeta på Bernadottegymnasiet, säger Magnus Odung.

Magnus Odung har gått rektorsutbildningen på Uppsala universitet. Han har bland annat varit biträdande rektor på Upplands-Brogymnasiet och rektor på Hersby gymnasium på Lidingö. Efter några år som rektor på fristående NTI-gymnasiet i Stockholm börjar han efter årsskiftet på Bernadottegymnasiet i Stockholms stad.

- Det känns bra. Jag tar med mig ett fokus på kvalitet och resultat. Hos Stockholms stad finns också ett nätverk mellan rektorer som jag tycker verkar givande, säger Magnus Odung.

Helena Timdahl-Franke, Bernadottegymnasiets tidigare rektor, arbetar nu på Betty Petterssons gymnasium i Enskede. 

Fakta om skolan finns här.

Nyckelord

Kontakter

UtbildningsförvaltningenPresskontakter: Matilda Asp och Monica Eriksson

Förvaltningen ansvarar för och driver kommunal förskoleklass, grundskola, grundsärskola, skolbarnsomsorg, gymnasieskola och gymnasiesärskola. Förvaltningen ansvarar för stadens kontakter med fristående skolor och ska informera om alla sökalternativ oavsett anordnare. Förvaltningen ger tillstånd till och utövar tillsyn över enskilda förskolor samt svarar för övergripande uppföljning av alla skolformer oavsett anordnare.

Tel:08-508 333 00info.utbildning@edu.stockholm.se

Bilder

Magnus Odung, blivande rektor på Bernadottegymnasiet.
Magnus Odung, blivande rektor på Bernadottegymnasiet.
Ladda ned bild

Om

Stockholms stad
Stockholms stad
Ragnar Östbergs plan 1
105 35 Stockholm

08 508 290 00http://start.stockholm

I Stockholms stad arbetar cirka 40 000 personer. Du möter oss i skolan, på äldreboenden, i parken, när du ska söka bygglov eller går till simhallen för att träna. Stockholms stads verksamhet styrs av folkvalda politiker och organiseras i stadens förvaltningar och bolag.

Stockholms stad är en organisation med decentraliserat ansvar. Det betyder att besluten ofta fattas lokalt, så nära de berörda som möjligt.

Följ Stockholms stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Stockholms stad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum