Stockholms stad

Ny rektor på Björnbodaskolan och Sörgårdsskolan

Dela
Terhi Sörensen är ny rektor på Björnbodaskolan och Sörgårdsskolan. De två skolorna är en skolenhet i Hässelby-Vällingby.
Terhi Sörensen Foto: Privat
Terhi Sörensen Foto: Privat

Terhi Sörensen är en erfaren skolledare. De senaste 23 åren har hon arbetat på Elinsborgsskolan. När hon nu byter skola blir det till en rektorstjänst med ansvar för två skolor som tillsammans bildar en skolenhet. 

- Jag ser fram emot att ta mig an ett nytt spännande uppdrag och vet att både Björnbodaskolan och Sörgårdsskolan är två välfungerande skolor. Både medarbetare och ledning har redan hälsat mig varmt välkommen. Det ska bli roligt att träffa eleverna också, säger Terhi Sörensen.  

Terhi Sörensen fascineras ständigt av skolans värld. Hon ser skolan som en plats där olika människor möts och arbetar för ett gemensamt mål, att utveckla elevernas kunskaper och färdigheter. 

- Alla barn har en inneboende kraft att utvecklas. Det vi i skolan behöver göra är att stötta eleverna att hitta sin egen inre motivation.

Barnskötare blev rektor och magister

Terhi Sörensen började sitt yrkesliv som barnskötare och utbildade sig sedan till lärare. Hon har gått rektorsutbildningen på Uppsala universitet och har även en magisterexamen i skolutveckling och utbildningsledning från Karlstad universitet. 

- Stockholms stad gav mig en möjlighet att vidareutbilda mig och ta en magisterexamen. Det var givande. Jag fick jag en djupare förståelse för hur viktigt det är att leda en skola på vetenskaplig grund. 

Fakta

Terhi Sörensen är ny rektor på Björnbodaskolan och Sörgårdsskolan. Hon började sin nya tjänst den 9 januari. Den tidigare rektorn är numera rektor på Grimstaskolan.

Siffror om lärare och rektorer i Stockholms stad

Ungefär 9 300 personer är anställda som lärare i Stockholms stads kommunala skolor, det vill säga både i grundskolor och på gymnasieskolor.

Det finns cirka 7 700 lärare i Stockholms stads kommunala grundskolor.

Det finns cirka 1 600 lärare i Stockholm stads kommunala gymnasieskolor.

Det finns cirka 130 rektorer på Stockholms stads kommunala grundskolor.

Det finns 30 rektorer på Stockholms stads kommunala gymnasieskolor.

Det finns cirka 360 biträdande rektorer på Stockholms stads kommunala grundskolor.

Det finns cirka 60 biträdande rektorer på Stockholms stads kommunala gymnasieskolor.

Kontakt: Terhi Sörensen, rektor, terhi.sorenson@edu.stockholm.se eller 08-50805772.

Nyckelord

Kontakter

UtbildningsförvaltningenPresskontakter: Matilda Asp och Monica Eriksson

Ring 08 - 508 333 00 eller maila: info.utbildning@edu.stockholm.se

Kommunikationschef: Sofia Oliv telefon 08-508 33 331 eller sofia.oliv@edu.stockholm.se.

Förvaltningen ansvarar för och driver kommunal förskoleklass, grundskola, grundsärskola, skolbarnsomsorg, gymnasieskola och gymnasiesärskola. Förvaltningen ansvarar för stadens kontakter med fristående skolor och ska informera om alla sökalternativ oavsett anordnare. Förvaltningen ger tillstånd till och utövar tillsyn över enskilda förskolor samt svarar för övergripande uppföljning av alla skolformer oavsett anordnare.

Bilder

Terhi Sörensen Foto: Privat
Terhi Sörensen Foto: Privat
Ladda ned bild

Om

Stockholms stad
Stockholms stad
Ragnar Östbergs plan 1
105 35 Stockholm

08 508 290 00http://start.stockholm

I Stockholms stad arbetar cirka 40 000 personer. Du möter oss i skolan, på äldreboenden, i parken, när du ska söka bygglov eller går till simhallen för att träna. Stockholms stads verksamhet styrs av folkvalda politiker och organiseras i stadens förvaltningar och bolag.

Stockholms stad är en organisation med decentraliserat ansvar. Det betyder att besluten ofta fattas lokalt, så nära de berörda som möjligt.

Följ Stockholms stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Stockholms stad

Kulturnatt Stockholm – större och senare än någonsin28.3.2023 12:01:40 CEST | Pressmeddelande

Lördagen den 22 april är det dags för Kulturnatt i Stockholm när 200 av Stockholms kulturverksamheter öppnar sina dörrar med fri entré för alla besökare. Kulturnatten pågår 18.00 till 24.00 över hela staden. För alla nattugglor fortsätter dessutom Kulturnatten ända till klockan 02.00 på Skeppsholmen. Där kan besökare bland annat se queera dansföreställningar, kliva ombord på skepp, höra skräckhistorier för vuxna, dansa silent disco, sjunga karaoke, besöka mongoliska jurtor, förkovra sig i k-pop och TV-spel eller lyssna på poesi och dricka drinkar – allt med fri entré.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum