Stockholms stad

Ny rektor på Bobergsskolan och Hjorthagens skola

Dela

Nina Jonsson är ny rektor på Bobergsskolan och Hjorthagens skola i Norra Djurgårdsstaden. Hon kommer närmast från Sollentuna kommun där hon har varit skolchef.

Nina Jonsson, rektor på Bobergsskolan och Hjorthagens skola
Nina Jonsson, rektor på Bobergsskolan och Hjorthagens skola

När höstterminen startar finns en ny rektor på plats på Bobergsskolan och Hjorthagens skola. Nina Jonsson kommer närmast från en tjänst som skolchef i Sollentuna kommun. Hon har tidigare varit rektor och biträdande rektor på flera skolor inom Stockholms stad.

- Jag ser fram emot att ta mig an uppdraget som rektor på Bobergsskolan och Hjorthagens skola och fortsätta det fina arbete som bedrivs där. Då båda skolorna är i en växande fas så hoppas jag kunna bidra med min erfarenhet och kunskap från flera skolor och kommuner, säger Nina Jonsson, rektor.

Nina Jonsson är legitimerad grundskolelärare och gymnasielärare och har även gått rektorsprogrammet på Stockholms universitet. Hon har bland annat arbetat som lärare på Myrsjöskolan i Nacka och som skolledare på Nya Elementar och Södermalmsskolan i Stockholm. Efter några år som skolchef i Sollentuna kommun återvänder hon nu till Stockholms stad.

Fakta Bobergsskolan öppnade 2019 och har årskurserna förskoleklass till årskurs sju, skolan ska utökas successivt till årskurs nio. Hjorthagens skola öppnar för elever från Norra Djurgårdsstaden igen denna hösttermin efter att ha fungerat som evakueringsskola för andra under några år. Hjorthagens skola har detta läsår endast förskoleklass och kommer också att utökas successivt. På de två skolorna går ungefär 660 elever. Mer information, klicka här

Bild på Nina Jonsson finns här.

Kontakt: Nina Jonsson, rektor, telefon 08-508 326 01 eller nina.jonsson@edu.stockholm.se.

Nyckelord

Kontakter

UtbildningsförvaltningenPresskontakter: Matilda Asp och Monica Eriksson

Förvaltningen ansvarar för och driver kommunal förskoleklass, grundskola, grundsärskola, skolbarnsomsorg, gymnasieskola och gymnasiesärskola. Förvaltningen ansvarar för stadens kontakter med fristående skolor och ska informera om alla sökalternativ oavsett anordnare. Förvaltningen ger tillstånd till och utövar tillsyn över enskilda förskolor samt svarar för övergripande uppföljning av alla skolformer oavsett anordnare.

Tel:08-508 333 00info.utbildning@edu.stockholm.se

Bilder

Nina Jonsson, rektor på Bobergsskolan och Hjorthagens skola
Nina Jonsson, rektor på Bobergsskolan och Hjorthagens skola
Ladda ned bild

Om

Stockholms stad
Stockholms stad
Ragnar Östbergs plan 1
105 35 Stockholm

08 508 290 00http://start.stockholm

En bra skola för alla

Vi på utbildningsförvaltningen arbetar utifrån visionen om en bra utbildning för alla barn i Stockholm, oavsett bakgrund. Stockholms stads skolor är öppna för alla. Elevernas förutsättningar, deras motivation, lärandet och vart de är på väg är vårt fokus. Stadens skolor är väl ansedda och det är alltid nära till en skola med hög kvalitet. Från förskola till gymnasium har elever och föräldrar ett stort inflytande och möjlighet att välja mellan ett brett utbud av olika pedagogiska inriktningar.

Följ Stockholms stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Stockholms stad

Tävlingen om en unik tomt i Stockholms city är avgjord20.9.2021 07:00:00 CEST | Pressmeddelande

Humlegården Fastigheter är vinnare av markanvisningstävlingen gällande den näst sista lediga tomten i Stockholms city – tomten Klara City View. Humlegården är en av de största aktörerna inom Stockholms kontorsmarknad och äger och förvaltar cirka 60 fastigheter i Stockholms innerstad och i Solna. Bolaget är en långsiktig och aktiv fastighetsägare med ett stort fokus på hållbarhet och lång erfarenhet av fastighetsutveckling. Beslut om markanvisningen kommer att tas i exploateringsnämnden den 30 september.

Nytt evenemang lyfter Skärholmens potential och framtid. Skärholmen satsar på att bli Sveriges nya innovationscentrum.31.8.2021 11:51:39 CEST | Pressmeddelande

Den 16 september – 1 oktober arrangeras Grow´in Skärholmen som syftar till att lyfta Skärholmens utvecklingspotential och framtid i form av ett sjudande och kunskapstätt evenemang. Mitt på torget kommer det att bjudas på samtal, möten, aktiviteter, musik och kulturupplevelser. Initiativet är ett samarbete mellan Skärholmens stadsdelsförvaltning och Grosvenor Europe som äger Skärholmens centrum.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum