Stockholms stad

Ny rektor på Gullingeskolan i Tensta

Dela

Robert Staby blir ny rektor på Gullingeskolan i Tensta. Detta blir hans tredje rektorstjänst i Järvaområdet.

Robert Staby. Foto: Joakim Magnuson.
Robert Staby. Foto: Joakim Magnuson.

Robert Staby kommer närmast från Rinkebyskolan där han också varit rektor. Han har även varit rektor på Kvarnbyskolan i samma område. Dessutom har han varit biträdande rektor på Oxhagsskolan i Akalla och har också arbetat som skolledare i Bromma.

Järva är speciellt men ändå likadant  

Robert Staby menar att det är speciellt att jobba i Järva men vill samtidigt lyfta fram likheterna med andra delar av Stockholm.

- Det är på sätt och vis speciellt att jobba i Järva. Utmaningarna är stora och här kan jag göra skillnad på riktigt. Samtidigt tycker jag att eleverna i Stockholm är lika varandra. Elever vill vara trygga och lyckas i skolan. Det är gemensamt för många elever, oavsett var i Stockholm de bor, säger Robert Staby.

Den första tiden på Gullingeskolan kommer Robert Staby ägna åt att lära känna medarbetarna på skolan. Han ser också fram emot att träffa elever och höra deras tankar om skolan.

Minns skickliga lärare

Robert Staby växte upp i Solna och gick som barn på Sunnanskolan och Hagalundsskolan.

- En skicklig lärare kan få vilket ämnet som helst intressant och därmed få en elev att lära sig i stort sätt vad som helst. Jag minns fortfarande några av de lärare jag hade när jag var barn.

Robert Staby är legitimerad lärare och har även gått rektorsprogrammet på Uppsala universitet. Han tycker om att vara rektor.

- Som rektor leder jag andra, men jag blir också ledd av andra. För mig är det viktigt att klara av båda disciplinerna.

Fakta  

Robert Staby tillträder tjänsten som rektor på Gullingeskolan 1 juni 2022.

Tomas Andersson som tidigare var rektor på Gullingeskolan är numera rektor på Akalla grundskola.

På Gullingeskolan finns ungefär 310 elever från förskoleklass till årskurs sex. På skolan finns också en grundsärskola med ungefär 30 elever.

Kontakt: Robert Staby, rektor, robert.staby@edu.stockholm.se eller telefon 076- 1243612.

Nyckelord

Kontakter

UtbildningsförvaltningenPresskontakter: Matilda Asp och Monica Eriksson

Ring 08 - 508 333 00 eller maila: info.utbildning@edu.stockholm.se

Kommunikationschef: Sofia Oliv telefon 08-508 33 331 eller sofia.oliv@edu.stockholm.se.

Förvaltningen ansvarar för och driver kommunal förskoleklass, grundskola, grundsärskola, skolbarnsomsorg, gymnasieskola och gymnasiesärskola. Förvaltningen ansvarar för stadens kontakter med fristående skolor och ska informera om alla sökalternativ oavsett anordnare. Förvaltningen ger tillstånd till och utövar tillsyn över enskilda förskolor samt svarar för övergripande uppföljning av alla skolformer oavsett anordnare.

Bilder

Robert Staby. Foto: Joakim Magnuson.
Robert Staby. Foto: Joakim Magnuson.
Ladda ned bild

Om

Stockholms stad
Stockholms stad
Ragnar Östbergs plan 1
105 35 Stockholm

08 508 290 00http://start.stockholm

I Stockholms stad arbetar cirka 40 000 personer. Du möter oss i skolan, på äldreboenden, i parken, när du ska söka bygglov eller går till simhallen för att träna. Stockholms stads verksamhet styrs av folkvalda politiker och organiseras i stadens förvaltningar och bolag.

Stockholms stad är en organisation med decentraliserat ansvar. Det betyder att besluten ofta fattas lokalt, så nära de berörda som möjligt.

Följ Stockholms stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Stockholms stad

Ungdomsorkestrar från Järva, Skärholmen och Farsta intar Berwaldhallen 22 maj 202213.5.2022 09:58:38 CEST | Pressmeddelande

160 ungdomar från stadens förorter spelar på Berwaldhallen tillsammans med musiker från Sveriges Radios Symfoniorkester, under ledning av konferencier Kalle Moraeus. Genom Kulturskolans orkesterskola El Sistema Stockholm intar de unga musikerna scenen den 22 maj kl. 15:00, då deras läsår avslutas i ett sprakande musikaliskt firande. Välkommen även på genrepet 14.00.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum