Stockholms stad

Ny rektor på Långbrodalsskolan

Dela

Efter 20 år som skolledare i Östergötland tar Anna Bäckbom steget till sin första rektorstjänst i Stockholms stad. I augusti blir hon rektor på Långbrodalsskolan.

Anna Bäckbom Foto: Privat
Anna Bäckbom Foto: Privat

Anna Bäckbom kommer närmast från Lagmansskolan i Mjölby där hon varit rektor i sex år. 

- Jag ser fram emot att börja arbeta på Långbrodalsskolan och i Stockholms stad. Långbrodalsskolan är en stabil skola med goda resultat och en personalgrupp som är stolt över sin verksamhet. Det känns tryggt att ta över efter Silvana Carinci, säger Anna Bäckbom. 

Långbrodalsskolan i Älvsjö har ungefär 600 elever från förskoleklass till årskurs sex. På skolan arbetar ungefär 80 personer.

Från Bergs slussar till Stockholms stad 

Anna Bäckbom är uppvuxen i Berg utanför Linköping. Hon gick i samma klass hela grundskolan och hade samma klasskamrater i nio år men hann ändå möta många olika lärare. Det påverkade hennes yrkesval.

- Vi som arbetar i skolan har stora möjligheter och ett stort ansvar för att påverka elevernas syn på utbildning, skola och mål för livet. Jag vill att alla i min personalgrupp ska veta hur viktiga de är och att de kan göra skillnad varje dag. Vi har ett av de viktigaste jobben man kan ha men också ett av de roligaste.

Anna Bäckbom är utbildad fritidspedagog och har arbetat som rektor inom förskola, grundskola och grundsärskola. Hon har gått rektorsprogrammet på Linköpings universitet och har även vidareutbildat sig genom Rektorslyftet på Stockholms universitet. Dessutom är hon ledamot i förbundsstyrelsen i Sveriges Skolledarförbund och ledamot i Lärarnas ansvarsnämnd.

Fakta

Anna Bäckbom börjar arbeta som rektor på Långbrodalsskolan i augusti. Tidigare rektor Silvana Carinci går i pension.

Långbrodalsskolan är en kommunal grundskola med 600 elever från förskoleklass till årskurs 6. Mer om Långbrodalsskolan här

Kontakt: Anna Bäckbom, blivande rektor, genom telefon 08-508 333 00. 

Fakta om Stockholms stads lärare och rektorer     

Ungefär 9 300 personer är anställda som lärare i Stockholms stads kommunala skolor, det vill säga både i grundskolor och på gymnasieskolor.

Det finns cirka 7 700 lärare i Stockholms stads kommunala grundskolor.    

Det finns cirka 1 600 lärare i Stockholm stads kommunala gymnasieskolor.     

Det finns cirka 130 rektorer på Stockholms stads kommunala grundskolor.      

Det finns 30 rektorer på Stockholms stads kommunala gymnasieskolor.   

Det finns cirka 360 biträdande rektorer på Stockholms stads kommunala grundskolor.    

Det finns cirka 60 biträdande rektorer på Stockholms stads kommunala gymnasieskolor.    

Nyckelord

Kontakter

UtbildningsförvaltningenPresskontakter: Matilda Asp och Monica Eriksson

Ring 08 - 508 333 00 eller maila: info.utbildning@edu.stockholm.se

Kommunikationschef: Sofia Oliv telefon 08-508 33 331 eller sofia.oliv@edu.stockholm.se.

Förvaltningen ansvarar för och driver kommunal förskoleklass, grundskola, grundsärskola, skolbarnsomsorg, gymnasieskola och gymnasiesärskola. Förvaltningen ansvarar för stadens kontakter med fristående skolor och ska informera om alla sökalternativ oavsett anordnare. Förvaltningen ger tillstånd till och utövar tillsyn över enskilda förskolor samt svarar för övergripande uppföljning av alla skolformer oavsett anordnare.

Bilder

Anna Bäckbom Foto: Privat
Anna Bäckbom Foto: Privat
Ladda ned bild

Om

Stockholms stad
Stockholms stad
Ragnar Östbergs plan 1
105 35 Stockholm

08 508 290 00http://start.stockholm

I Stockholms stad arbetar cirka 40 000 personer. Du möter oss i skolan, på äldreboenden, i parken, när du ska söka bygglov eller går till simhallen för att träna. Stockholms stads verksamhet styrs av folkvalda politiker och organiseras i stadens förvaltningar och bolag.

Stockholms stad är en organisation med decentraliserat ansvar. Det betyder att besluten ofta fattas lokalt, så nära de berörda som möjligt.

Följ Stockholms stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Stockholms stad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum