Stockholms stad

Ny rektor på Lillholmsskolan i Skärholmen

Dela

Det är en ynnest att jobba i Skärholmen. Det säger Lina Harrysson som är ny rektor på Lillholmsskolan. Hennes egna erfarenheter som ”strulig skolunge” påverkar också hennes arbete och syn på elevernas möjligheter.

Lina Harrysson. Foto: Privat
Lina Harrysson. Foto: Privat

Lina Harrysson är ny rektor på Lillholmsskolan i Skärholmen. Hon har tidigare varit biträdande rektor på samma skola. Att jobba med skolutveckling och ledarskap i Skärholmen är ett medvetet val.   

- I ett område som Skärholmen är skolan särskilt viktig. Här är skillnaderna stora. Skolan kan vara en språngbräda till kunskap och resultat. Det är en ynnest att jobba här, säger Lina Harrysson.

Lina Harrysson vill fortsätta arbeta i den riktning som hennes företrädare Annika Hällsson gjort. Hon ser fram emot att fortsätta satsa på kunskapsutveckling och vill arbeta tillsammans med elever, lärare och vårdnadshavare. 

Från Småland till Skärholmen 

Lina Harrysson växte upp i Småland. Sin egen skoltid beskriver hon som ”strulig”.

- Jag hade inga toppbetyg och var en strulig unge i skolan. Jag ansträngde mig inte särskilt mycket och lyssnade inte så noga. Men jag skötte mig när jag fick bra kontakt med lärarna.  

När Linas storasyster så småningom blev lärare valde Lina samma väg.

- Jag har inte ångrat mig en sekund. Som lärare och skolledare kan jag påverka. Skolan kan ge alla barn kunskap och möjligheter, både i Småland och Skärholmen.

Lina Harrysson är legitimerad lärare och har även gått rektorsprogrammet på Stockholms universitet. Rektorstjänsten på Lillholmsskolan blir hennes första.

Fakta 

Lina Harrysson tillträdde som rektor på Lillholmsskolan den 11 april. Tidigare rektor gick i pension. 

På Lillholmsskolan i Skärholmen går ungefär 660 elever från förskoleklass till årskurs nio.

Kontakt: Lina Harrysson, rektor, lina.harrysson@edu.stockholm.se eller telefon 076-122 47 03. 

Nyckelord

Kontakter

UtbildningsförvaltningenPresskontakter: Matilda Asp och Monica Eriksson

Ring 08 - 508 333 00 eller maila: info.utbildning@edu.stockholm.se

Kommunikationschef: Sofia Oliv telefon 08-508 33 331 eller sofia.oliv@edu.stockholm.se.

Förvaltningen ansvarar för och driver kommunal förskoleklass, grundskola, grundsärskola, skolbarnsomsorg, gymnasieskola och gymnasiesärskola. Förvaltningen ansvarar för stadens kontakter med fristående skolor och ska informera om alla sökalternativ oavsett anordnare. Förvaltningen ger tillstånd till och utövar tillsyn över enskilda förskolor samt svarar för övergripande uppföljning av alla skolformer oavsett anordnare.

Bilder

Lina Harrysson. Foto: Privat
Lina Harrysson. Foto: Privat
Ladda ned bild

Om

Stockholms stad
Stockholms stad
Ragnar Östbergs plan 1
105 35 Stockholm

08 508 290 00http://start.stockholm

I Stockholms stad arbetar cirka 40 000 personer. Du möter oss i skolan, på äldreboenden, i parken, när du ska söka bygglov eller går till simhallen för att träna. Stockholms stads verksamhet styrs av folkvalda politiker och organiseras i stadens förvaltningar och bolag.

Stockholms stad är en organisation med decentraliserat ansvar. Det betyder att besluten ofta fattas lokalt, så nära de berörda som möjligt.

Följ Stockholms stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Stockholms stad

Ungdomsorkestrar från Järva, Skärholmen och Farsta intar Berwaldhallen 22 maj 202213.5.2022 09:58:38 CEST | Pressmeddelande

160 ungdomar från stadens förorter spelar på Berwaldhallen tillsammans med musiker från Sveriges Radios Symfoniorkester, under ledning av konferencier Kalle Moraeus. Genom Kulturskolans orkesterskola El Sistema Stockholm intar de unga musikerna scenen den 22 maj kl. 15:00, då deras läsår avslutas i ett sprakande musikaliskt firande. Välkommen även på genrepet 14.00.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum