Stockholms stad

Ny rektor på Midsommarkransens grundskola

Dela
AnnMarie Taylor blir ny rektor på Midsommarkransens grundskola. Hon kommer närmast från en tjänst som IT-chef på utbildningsförvaltningen och har tidigare bland annat varit rektor och skolledare i Vårberg och på Östermalm.
AnnMarie Taylor  Foto:  Liza Simonsson
AnnMarie Taylor Foto: Liza Simonsson

De senaste sex åren har AnnMarie Taylor arbetat med IT och digitaliseringsfrågor på utbildningsförvaltningen i Stockholms stad. Hon har tidigare arbetat som lärare och skolledare på flera skolor, hon har bland annat varit rektor på Söderholmsskolan i Vårberg och biträdande rektor på Hedvig Eleonora skola på Östermalm.

- Nu vill jag bli rektor igen. Jag längtar efter att få möta elever, personal och föräldrar i skolan varje dag, säger AnnMarie Taylor.

Midsommarkransens grundskola är en skola som växer. Skolan har i dag ungefär 450 elever och byggs nu ut för att kunna rymma cirka 1 000 elever. När ombyggnaden är klar kommer skolan att kunna ha elever i både grundskola och grundsärskola, från förskoleklass till årskurs nio.

- Det är ett spännande och utmanande uppdrag. Jag kommer till en välfungerande skola och får även möjlighet att vara med när den utvecklas. Det ska bli så kul att möta eleverna i nya fina lokaler i hjärtat av Midsommarkransen.  

AnnMarie Taylor fortsätter som IT-chef på utbildningsförvaltningen under våren och tillträder tjänsten som rektor på Midsommarkransens grundskola i augusti.  

Fakta

På Midsommarkransens grundskola går ungefär 450 elever från förskoleklass till årskurs fem. Skolan byggs ut och kommer att kunna rymma 1 000 elever.

AnnMarie Taylor blir rektor på Midsommarkransens grundskola i augusti. Nuvarande rektor går i pension under nästa år.

Kontakt: AnnMarie Taylor, blivande rektor, telefon 08-508 338 24 och annmarie.taylor@edu.stockholm.se

Nyckelord

Kontakter

UtbildningsförvaltningenPresskontakter: Matilda Asp och Monica Eriksson

Ring 08 - 508 333 00 eller maila: info.utbildning@edu.stockholm.se

Kommunikationschef: Sofia Oliv telefon 08-508 33 331 eller sofia.oliv@edu.stockholm.se.

Förvaltningen ansvarar för och driver kommunal förskoleklass, grundskola, grundsärskola, skolbarnsomsorg, gymnasieskola och gymnasiesärskola. Förvaltningen ansvarar för stadens kontakter med fristående skolor och ska informera om alla sökalternativ oavsett anordnare. Förvaltningen ger tillstånd till och utövar tillsyn över enskilda förskolor samt svarar för övergripande uppföljning av alla skolformer oavsett anordnare.

Bilder

AnnMarie Taylor  Foto:  Liza Simonsson
AnnMarie Taylor Foto: Liza Simonsson
Ladda ned bild

Om

Stockholms stad
Stockholms stad
Ragnar Östbergs plan 1
105 35 Stockholm

08 508 290 00http://start.stockholm

I Stockholms stad arbetar cirka 40 000 personer. Du möter oss i skolan, på äldreboenden, i parken, när du ska söka bygglov eller går till simhallen för att träna. Stockholms stads verksamhet styrs av folkvalda politiker och organiseras i stadens förvaltningar och bolag.

Stockholms stad är en organisation med decentraliserat ansvar. Det betyder att besluten ofta fattas lokalt, så nära de berörda som möjligt.

Följ Stockholms stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Stockholms stad

Kulturnatt Stockholm – större och senare än någonsin28.3.2023 12:01:40 CEST | Pressmeddelande

Lördagen den 22 april är det dags för Kulturnatt i Stockholm när 200 av Stockholms kulturverksamheter öppnar sina dörrar med fri entré för alla besökare. Kulturnatten pågår 18.00 till 24.00 över hela staden. För alla nattugglor fortsätter dessutom Kulturnatten ända till klockan 02.00 på Skeppsholmen. Där kan besökare bland annat se queera dansföreställningar, kliva ombord på skepp, höra skräckhistorier för vuxna, dansa silent disco, sjunga karaoke, besöka mongoliska jurtor, förkovra sig i k-pop och TV-spel eller lyssna på poesi och dricka drinkar – allt med fri entré.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum