Stockholms stad

Ny rektor på Snösätraskolan i Rågsved: Jag vill göra skillnad

Dela
Karin Schuber blir ny rektor på Snösätraskolan i Rågsved. Hon kommer närmast från närliggande Farsta grundskola med Adolf Fredriks musikklasser där hon varit biträdande rektor.
Karin Schuber Foto: Privat
Karin Schuber Foto: Privat

Karin Schuber är en rutinerad lärare och skolledare som varit biträdande rektor i flera år. Det är ingen slump att hon sökte rektorstjänsten just på Snösätraskolan. Karin Schuber vill bidra till alla elevers rätt till utbildning, trygghet och framtidstro och ser möjligheterna till det i Rågsved.

- Snösätraskolan har startat en spännande utvecklingsresa och den vill jag vara med på. Jag vill kunna göra skillnad för elever i Rågsved. Tillsammans med mina medarbetare kommer jag att satsa på att förstärka elevernas trygghet och kunskapsutveckling.

Karin Schuber har tidigare arbetat på skolor i bland annat Täby och Upplands Väsby. Hon är legitimerad lärare och har gått rektorsprogrammet på Stockholms Universitet.  

Egna upplevelser som påverkar 

Under uppväxten i Dalarna mötte Karin Schuber flera skickliga lärare när hon gick i skolan. En lärare minns hon särskilt väl.

- Vi hade en lärare på mellanstadiet som skapade samhörighet i klassen bland annat genom att använda sporten basket som utgångspunkt i tematiskt arbete. Klassen hade ett lag som gav både stolthet och sammanhållning under skoldagen och mellan oss elever.  

Upplevelsen av hur läraren stärkte sammanhållning och motivation har bidragit till Karin Schubers egen syn på utbildning och ledarskap.

- Känslan av att höra till och samtidigt ha förväntningar på individens bidrag till gruppen eller laget är viktigt. Det bär jag med mig när jag träffar elever och medarbetare i skolan.  

Fakta om Snösätraskolan 

Snösätraskolan ligger i Rågsved på Snösätrahöjden. Cirka 275 elever går på skolan, från förskoleklass till årskurs sex. På skolan arbetar cirka 60 medarbetare och utöver det har skolan samarbete med cirka 30 modersmålslärare.

Karin Schuber blir ny rektor på Snösätraskolan. Hon tillträder i augusti. Tidigare rektor har börjat arbeta som rektor i Järfälla kommun.

Snösätraskolans webbplats 

Kontakt: Karin Schuber, blivande rektor, telefon 08-508 342 35 eller karin.schuber@edu.stockholm.se

Nyckelord

Kontakter

UtbildningsförvaltningenPresskontakter: Matilda Asp och Monica Eriksson

Ring 08 - 508 333 00 eller maila: info.utbildning@edu.stockholm.se

Kommunikationschef: Sofia Oliv telefon 08-508 33 331 eller sofia.oliv@edu.stockholm.se.

Förvaltningen ansvarar för och driver kommunal förskoleklass, grundskola, grundsärskola, skolbarnsomsorg, gymnasieskola och gymnasiesärskola. Förvaltningen ansvarar för stadens kontakter med fristående skolor och ska informera om alla sökalternativ oavsett anordnare. Förvaltningen ger tillstånd till och utövar tillsyn över enskilda förskolor samt svarar för övergripande uppföljning av alla skolformer oavsett anordnare.

Bilder

Karin Schuber Foto: Privat
Karin Schuber Foto: Privat
Ladda ned bild

Om

Stockholms stad
Stockholms stad
Ragnar Östbergs plan 1
105 35 Stockholm

08 508 290 00http://start.stockholm

I Stockholms stad arbetar cirka 40 000 personer. Du möter oss i skolan, på äldreboenden, i parken, när du ska söka bygglov eller går till simhallen för att träna. Stockholms stads verksamhet styrs av folkvalda politiker och organiseras i stadens förvaltningar och bolag.

Stockholms stad är en organisation med decentraliserat ansvar. Det betyder att besluten ofta fattas lokalt, så nära de berörda som möjligt.

Följ Stockholms stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Stockholms stad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum