Försäkringskassan

Ny säkerhetsdirektör på Försäkringskassan

Dela

Per Eleblad har utsetts ny säkerhetsdirektör på Försäkringskassan. Han kommer närmast från tjänsten som verksamhetsområdeschef för redovisning och finans vid Försäkringskassan, en roll som har gett honom god insikt i kraven på arbetet.

- Det är de stora krishanteringsfrågorna som är en spännande och stor utmaning. Riskläget i omvärlden har förändrats och kraven på Försäkringskassan inom säkerhetsområdet blir fler och större, detta är ett av många skäl till att jag lockats till jobbet, säger Per Eleblad.

Per Eleblad har tidigare arbetet arbetat som controller, både vid Kronofogden och Försäkringskassan under flera år. Han efterträder Sture Hjalmarsson som vart tillförordnad säkerhetsdirektör.

Kontakt
Vill du veta mer eller ha hjälp med kontakt: ring presstjänsten på 010-116 98 88.

Bilder

Per Eleblad
Per Eleblad
Ladda ned bild

Länkar

Om

Försäkringskassans vision är ett samhälle där människor känner trygghet om livet tar en ny vändning. Vi är en av Sveriges största myndigheter och ansvarar för en stor del av de offentliga trygghetssystemen. Vi fattar cirka 20 miljoner beslut om bidrag och ersättningar och betalar ut drygt 200 miljarder kronor per år till barn och familjer, personer som lever med funktionsnedsättning, sjuka, nyanlända och arbetssökande. Genom vår expertis och forskning bidrar vi till ny kunskap inom socialförsäkringen. Vi är drygt 13 000 medarbetare.

Följ Försäkringskassan

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Försäkringskassan

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum