Statens Institutionsstyrelse

Ny säkerhetsorganisation på SiS

Dela

SiS generaldirektör har nu fattat inriktningsbeslut om att inrätta en ny säkerhetsavdelning under ledning av en säkerhetsdirektör.

Elisabet Åbjörnsson Hollmark, generaldirektör för SiS.
Elisabet Åbjörnsson Hollmark, generaldirektör för SiS.
Den nya säkerhetsorganisationen ska bestå av en central säkerhetsavdelning med lokal tyngdpunkt. Myndigheten kommer att rekrytera en säkerhetsdirektör tillika säkerhetschef som ska leda den nya avdelningen.
 
– Med en ny säkerhetsorganisation kan vi skapa trygghet och säkerhet för våra ungdomar, klienter och medarbetare, vilket är en förutsättning för att SiS ska kunna bedriva god vård och behandling och därmed klara vårt uppdrag, säger Elisabet Åbjörnsson Hollmark, generaldirektör för SiS.
 
Genom att inrätta en central säkerhetsavdelning på huvudkontoret och lokala säkerhetsansvariga på varje ungdomshem och LVM-hem ska SiS skapa ett enhetligt säkerhetsarbete med korta beslutsvägar, hög grad av nationell samordning och likriktighet.
 
Förslaget som tagits fram bygger på den erfarenhet och kunskap projektgruppen fått genom intervjuer med medarbetare runt om i organisationen.
 
Säkerhetsprojektet har även genomfört en omvärldsbevakning där de tittat på hur liknande organisationen byggt upp sin säkerhetsorganisation, bland dessa finns Migrationsverket, Kriminalvården, Rättspsykiatrin och Polisen.  

Kontakter

Bilder

Elisabet Åbjörnsson Hollmark, generaldirektör för SiS.
Elisabet Åbjörnsson Hollmark, generaldirektör för SiS.
Ladda ned bild

Om

Statens Institutionsstyrelse
Statens Institutionsstyrelse
Svetsarvägen 10
171 22 Solna

010-453 40 00https://www.stat-inst.se

SiS, Statens institutionsstyrelse, är en statlig myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård. Vi behandlar ungdomar med allvarliga psykosociala problem och vuxna med missbruksproblem. SiS tar också emot ungdomar som har dömts till sluten ungdomsvård.

Myndigheten har 22 särskilda ungdomshem med drygt 700 platser och elva LVM-hem med knappt 400 platser för vård av vuxna missbrukare. Institutionerna är placerade över hela landet. Huvudkontoret ligger i Solna.

Chef för myndigheten är generaldirektör Elisabet Åbjörnsson Hollmark. SiS hör till socialdepartementets verksamhetsområde.

Följ Statens Institutionsstyrelse

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Statens Institutionsstyrelse

SiS satsar stort på vård och behandling för flickor och kvinnor28.10.2020 08:49:21 CETPressmeddelande

Nu har SiS generaldirektör fattat beslut om intagningsstopp på SiS ungdomshem Björkbacken i Göteborg. Det handlar om att säkra en trygg och säker vård och behandling i en fungerande miljö. Samtidigt tillsätter Statens Institutionsstyrelse SiS en utredning för att se över möjligheten att minska storleken på alla myndighetens avdelningar för flickor och kvinnor. Det ska leda till ökad säkerhet och trygghet samt höjd kvalitet på vården och behandlingen. Syftet är även att förbättra arbetsmiljön.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum