Svenska kyrkan Västerås / Västerås pastorat

Ny säsong av Katedralskolan

Dela

Vad handlar dopet egentligen om? Jesus både människa och Gud – hur går det ihop? Vad tror vi händer efter döden? Dessa och många andra frågor kan du få svar på i Katedralskolan i Västerås domkyrka.

Katedralskolan drar nu igång för fjärde året. Det är en öppen föreläsningsserie där präster och inbjudna gästföreläsare håller tematiska föredrag om de centrala delarna av kristen tro och tradition.

- Så klart att en katedral ska ha en katedralskola, tänkte vi när vi startade föreläsningsserien för några år sen, och konceptet med öppna och fördjupande föreläsningar har visat sig fungera bra!, säger Caroline Kyhlbäck, präst i Västerås domkyrka.

Föredragen ger också möjlighet att upptäcka Västerås domkyrka då de hämtar inspiration från det rika kyrkorummet.

- Föreläsningarna äger rum på olika ställen i domkyrkan. På så sätt får man vid varje föredrag också uppleva katedralen från en ny vinkel, säger Kyhlbäck.

Föredragen pågår i ca 45 minuter med möjlighet till frågor efteråt. Den är gratis och kräver ingen föranmälan. Man kan gå på samtliga föredrag, eller bara komma och lyssna på något enstaka. För den som vill kan föreläsningsserien också vara en förberedelse inför vuxendop eller vuxenkonfirmation i påsktid.

- Är du nyfiken på dop eller konfirmation, prata gärna med någon av oss präster efter ett föredrag, säger Kyhlbäck.

Katedralskolan hålls en onsdag i månaden kl 17.30, med början 19 september fram till maj.
Efteråt föreläsningarna firas en enkel kvällsmässa kl 19.00 för dem som vill.
Hela programmet hittar du här!

För mer information: Caroline Kyhlbäck, präst
021–81 46 22, caroline.kyhlback@svenskakyrkan.se

Nyckelord

Om

Svenska kyrkan Västerås / Västerås pastorat
Svenska kyrkan Västerås / Västerås pastorat
Box 5
721 03 Västerås

https://www.svenskakyrkan.se/vasteras

Svenska kyrkan Västerås möter människor i vardag och högtid, i glädje såväl som sorg. Verksamheten är öppen för alla, oavsett tro eller tvivel. 
Det finns mötesplatser för alla åldrar och för många olika intressen, allt från öppen förskola och ungdomsgrupper till samtalsgrupper och körverksamhet. 
Kyrkan är också en naturlig del av vardagen i till exempel skolor och på sjukhuset. Fler än 60 procent, nästan 90 000, av alla västeråsare tillhör Svenska kyrkan, vilket gör kyrkan till den i särklass största folkrörelsen i Västerås. Här finns 29 kyrkor och 23 begravningsplatser.

Följ Svenska kyrkan Västerås / Västerås pastorat

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska kyrkan Västerås / Västerås pastorat

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum