Dagens industri

Ny satsning från Dagens industri

Dela

Idag inleder Dagens industri en satsning under namnet Di Jämställt Näringsliv. Di vill bidra till ett blomstrande näringsliv genom att driva på och sätta ljuset på jämställdhetsarbetet i företagen. Genom kartläggningen av Näringslivets mäktigaste kvinnor och topplistan vill Dagens industri belysa jämställdhetsfrågan och lyfta fram framgångsrika kvinnor som förebilder inom en rad områden

Satsningen inleds idag med ett antal artiklar där vi lägger fokus på vår 50/50 lista. Vi har granskat Sveriges 1000 största bolag och kan avslöja vilka som är mest jämställda. Senare i veckan delar vi pris till Näringslivets Mäktigaste Kvinna på Grand Hotel.

"Den genomgång vi publicerar i dag är en viktig del av vårt fokusområde för “Di Jämställt näringsliv”. Genom initiativet kommer vi utifrån vår position som agendasättande nyhetsförmedlare, granskare och mötesplats att sätta ljuset på jämställdhetsarbetet i våra svenska företag "säger Peter Fellman, chefredaktör Dagens industri.

Felicia Fazzi är utvecklingsansvarig för Di Jämställt Näringsliv, Möten & Koncept "Svenskt Näringsliv behöver stärka sin kompetens och öka takten i jämställdhetsarbetet. Genom vår satsning på konferenser, möten och nätverk hjälper vi dem att ta nästa steg och öka sin konkurrenskraft"

Följ vårt nyhetsarbete och granskande artiklar via denna länk: https://www.di.se/amnen/jamstallt-naringsliv/
 
Läs mer om våra konferenser, möten och nätverk här: https://konferenser.di.se/Event/100000800/Page/100002261/om-naringslivets-maktigaste-kvinna

För mer information ta kontakt med följande personer

Felicia Fazzi, Utvecklingsansvarig, Di Jämställt Näringsliv, Di-gruppen
Mail: felicia.fazzi@di.se
Tfn: 08 - 573 650 00

Press och PR
Thomas Danielsson, Konceptchef, Di-gruppen
Mail: thomas.danielsson@di.se
Tfn: 08- 573 650 00
 

Om

Dagens industri har cirka 150 anställda och en omsättning på cirka 750 miljoner kronor. Vd för Dagens industri är Anders Eriksson och chefredaktör är Peter Fellman. Dagens industris redaktion producerar både den rosa dagstidningen och veckomagasinet Di Weekend.

På di.se och Di Digital jobbar cirka 30 personer som, tillsammans med printupplagan, jobbar för att ge Di-läsaren de senaste nyheterna inom näringslivet samt fördjupningar och analyser dygnet runt i både text-, rörligt- och podd-format.

Försäljningen på Dagens industri sköts av två avdelningar: upplaga och annons. Övriga avdelningar är ekonomi, it, tryck och distribution samt hr.

Följ Dagens industri

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Dagens industri

Dagens industri utnämner Näringslivets mäktigaste kvinna 20204.3.2020 19:00:00 CETPressmeddelande

Carina Åkerström, vd och koncernchef Handelsbanken har idag utnämnts till Näringslivets mäktigaste kvinna 2020 av Dagens industri. Priset delades ut på en gala på Grand Hotel i Stockholm nu ikväll. Motiveringen lyder som följer: “Som första kvinna på vd-posten i storbankens 150-åriga historia ska hon vända den negativa trenden med kostnader som ökar snabbare än intäkterna. I verktygslådan har hon omkring 12 500 anställda, 770 bankkontor och mer än 3 000 miljarder kronor i balansomslutning.” Dagens industri har idag publicerat en lista över de 125 mäktigaste kvinnorna i svenskt näringsliv. Följ länken för att läsa hela listan. Utöver priset till Näringslivet mäktigaste kvinna har vi också utnämnt vinnare i följande kategorier: Toppchef: Allison Kirkby, vd, Telia Motivering: “Hon återvänder till Sverige för det tyngsta jobbet i en bransch i stor förändring. Med miljontals kunder, nästan 7000 medarbetare och med staten som den största av nästan en halv miljon ägare ska hon få aktiekursen

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum