Ny satsning mot klotter i Huddinge

Dela

Under onsdagen beslutade kommunstyrelsen i Huddinge att ställa sig bakom de nya riktlinjerna mot klotter, eller klotterrelaterad skadegörelse som det heter i beslutet. Det innebär en ambitionshöjning mot tidigare arbete och samtidigt skjuts mer pengar till.

- Det är en viktig satsning för ett trivsammare och tryggare Huddinge. Vi vet idag alltmer om betydelsen av rena och snygga offentliga miljöer. Att hålla rent från klotter är bra för tryggheten, säger Christian Ottosson (C), kommunalråd med ansvar för brottsförebyggande arbete.

Den nuvarande klotterpolicyn kommer att ersättas av de nya riktlinjerna. De har tagits fram efter remiss till nämnderna och planeras att slutgiltigt antas vid kommunfullmäktiges möte den 11 december.

- De nya riktlinjerna innebär en nolltolerans mot klotter, ökade resurser för effektiv klottersanering samt förebyggande arbete. Vårt mål är nu att halvera saneringskostnaderna, säger Christian Ottosson (C).

Presskontakt:

Christian Ottosson (C), kommunalråd

christian.ottosson@huddinge.se, 070-353 13 94

Mathilda Laestadius (C), politisk sekreterare

mathilda.laestadius@huddinge.se, 070-198 61 93

Nyckelord

Bilder

Om

Huddinge kommun - politik
Kommunstyrelsens förvaltning
141 85 Huddinge kommun

http://huddinge.se

Välkommen till den styrande koalitionen i Huddinge

Huddinges styrande koalition består av Moderaterna, Liberalerna, Centerpartiet, Drevvikenpartiet, Kristdemokraterna och Huddingepartiet.

Huddinge har en ung befolkning och växer snabbt – med 110 000 invånare är vi den största kommunen i länet efter Stockholms stad. Huddinge ligger bara 15 minuter från Stockholm C och kännetecknas av stark utveckling, unika naturmiljöer och ett mångsidigt näringsliv.

Följ Huddinge kommun - politik

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Huddinge kommun - politik

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum