Region Örebro län

Ny satsning på omhändertagandet av länets äldre

Dela

För att möta det ökade behov av insatser som finns hos länets äldre befolkning satsar Region Örebro län nu på att stärka läkarkompetensen inom äldreomsorgen. Beslutet om att fördela drygt 9 miljoner kronor för ändamålet fattades av regionstyrelsen i dag. I oktober fattade regionstyrelsen ett beslut om att inrätta en äldrevårdsöverläkare.

Inom äldreomsorgen i Örebro län finns ett allt större behov av läkarinsatser. Det beror dels på ett ökat antal äldre invånare, dels på att många äldre vill vårdas i hemmet även när det finns komplexa vårdbehov. Detta ska Region Örebro län nu möta genom att fördela statsbidrag motsvarande drygt 9 miljoner kronor mot äldrevården.

- Vi vill ge våra äldre bästa tänkbara vård och tack vare dagens beslut kan vi till exempel säkerställa kontinuiteten av läkarinsatserna inom den kommunala äldreomsorgen och utöka möjligheten till hembesök, säger Andreas Svahn (S), regionstyrelsens ordförande.

Satsningen innebär att inrättandet av en äldrevårdsöverläkare nu kan kompletteras med en förstärkning av nya ST-läkartjänster till allmänspecialist för att på så sätt öka tiden för insatser kopplade till länets särskilda boenden, hemsjukvård och LSS-boenden.

- På så sätt får vi ökad kvalitet och kontinuitet inom äldreomsorgen samtidigt som vi över tid kan minska våra kostnader genom att fasa ut antalet hyrläkare, säger Andreas Svahn.

Kontakt

Andreas Svahn, regionstyrelsens ordförande, telefon: 070-524 22 66

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Andreas Svahn
Andreas Svahn
Ladda ned bild

Om

Region Örebro län
Region Örebro län
Eklundavägen 1
701 16 Örebro

http://www.regionorebrolan.se

Region Örebro län - Tillsammans skapar vi ett bättre liv

Region Örebro län ansvarar för många frågor som berör länsinvånarnas vardag och framtid, bland annat hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, infrastruktur, näringslivsutveckling, kultur och utvecklingen av social välfärd.

Följ Region Örebro län

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Region Örebro län

Örebro bör bli en av huvudorterna för det civila försvaret1.12.2021 09:00:00 CET | Pressmeddelande

När det civila försvaret ska organiseras för att framöver kunna möta större kriser bör Örebro spela en central roll i arbetet – som huvudort för Mellersta civilområdet. Det är slutsatsen i det brev som Sveriges justitie- och inrikesminister Morgan Johansson inom kort får ta emot från Andreas Svahn (S) och Fredrik Larsson (M), ordförande i regionstyrelsen i Region Örebro län respektive Region Värmland.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum