Film i Väst

Ny Senior Executive på Film i Väst

Dela
Jenny Gilbertsson blir ny Senior Executive för Film i Västs svenska samproduktioner för långfilm och dramaserier. Hon kommer närmast från Svenska Filminstitutet där hon varit filmkonsulent för barn och unga. Jenny tillträder sin tjänst hos Film i Väst den 15 augusti.

– Jag ser verkligen fram emot att börja på Film i Väst, som alltid varit en intressant och stark samproducent med bra blick för projekten. Jag hoppas kunna bidra till att föra det vidare in i framtiden, säger Jenny Gilbertsson.

Jenny Gilbertsson har mångårig och gedigen erfarenhet från film- och tv-branschen och är för närvarande konsulent på Svenska Filminstitutet. På Svenska Filminstitutet har hon stöttat projekt som Greta, Nelly Rapp, Tigrar, Comedy Queen och Mamma Mu samt varit representant i marknadsstödsgruppen. Hon har tidigare arbetat som manusredaktör och producent, bland annat för Tjuvarnas jul – Trollkarlens dotter och Annika Bengtzon-serien. Hon har varit utvecklingschef på Yellow Bird och manusredaktör och associerad producent på Millenium-serien (Män som hatar kvinnor, Flickan som lekte med eldenLuftslottet som sprängdes).

Jenny Gilbertsson har också varit exekutiv producent på TV4 och TV3, redaktör på SVT Drama samt producent på Jarowskij. Hon har examen från litteratur, film och drama i Stockholm och Uppsala.

– Jag är så glad över att Jenny Gilbertsson valt att komma till Film i Väst. Hon har en lång och gedigen erfarenhet av både film och dramaserier vilket kommer att stärka både vår verksamhet och samarbetet med våra produktioner. Vi har en lång rad intressanta projekt på vårt bord som samproducenter och vi står också inför stora utmaningar vad gäller svensk films framtid. Här blir Jenny Gilbertsson en stor kraft att räkna med, säger Kristina Börjeson, produktionschef på Film i Väst.

Jenny Gilbertsson börjar på Film i Väst 15 augusti.

Film i Väst söker ytterligare en person för anställning i produktionsgruppen, information om det finns på https://filmivast.se/lediga-tjanster

För mer information, kontakta:
Kristina Börjeson, produktionschef Film i Väst
kristina.borjeson@filmivast.se 
0765–012066

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Film i Väst
Film i Väst
Åkersjövägen 4
46153 Trollhättan

0708-643736http://www.filmivast.se

Film i Väst är en av Europas mest framgångsrika regionala filmfonder och efter Svenska Filminstitutet näst största finansiären av svensk film och tv-drama. Sedan starten 1992 har Film i Väst samproducerat fler än 1 000 svenska och internationella långfilmer, tv-drama, dokumentär- och kortfilmer. Samproduktionerna har vunnit Oscar, Golden Globe, Emmy och European Film Awards. Även på världens främsta filmfestivaler som Berlin och Cannes har Film i Västs samproduktioner varit framträdande. Sammanlagt har Film i Västs samproduktioner vunnit 150 Guldbaggar. Till det kommer ytterligare 295 nomineringar. Film i Väst är en del av Västra Götalandsregionen, Sveriges ledande filmregion.

Följ Film i Väst

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Film i Väst

PRESSINBJUDAN: Invigning av Europas största projektorbaserade Virtual Production-vägg27.1.2023 11:33:08 CET | Pressmeddelande

Tisdag 31 januari invigs Europas största projektorbaserade Virtual Production-vägg i Studio Fares i Trollhättan. Virtual Production blir allt vanligare inom film och dramaserier. Rätt använd sparar den tid, pengar och klimat och underlättar för inspelning i studio. Väggen är 24 meter bred och åtta meter hög, vilket gör att det går lätt att projicera flera olika inspelningsbakgrunder och samtidigt fortsätta att filma på andra platser i den specialbyggda studion.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum