Axess

Ny serie i Axess TV - Bruken som byggde Sverige!

Dela

En gång var de Sveriges pulserande hjärta - bruken. Nu är de monument över en svunnen tid. I fyra avsnitt besöker Torbjörn Elensky och Marie Steinrud några av de järnbruk som byggde Sverige.

Bruken som byggde Sverige är Axess TV:s nya satsning för höstsäsongen. Vi har filmat på plats på fyra bruk i Västmanland och Dalarna, Norn, Engelsberg, Ramnäs och Wanbo. 
Programledare är Torbjörn Elensky, författare och skribent, och Marie Steinrud, doktor i etnologi och en av Sveriges ledande experter på historiska järnbruk.
I fyra avsnitt ställs stora frågor på små platser - Hur levde människorna? Hur kunde enskilda individers val påverka hela Sveriges, och därmed världens, historia? Och hur hängde alla dessa järnbruk och människors levnadsöden egentligen ihop med varandra? 

För att få en exklusiv förhandstitt på första avsnittet av Bruken som byggde Sverige, klicka på länken nedan. 

Bruken som byggde Sverige. Avsnitt 1. Norns bruk.

Bruken som byggde Sverige har premiär den 16 september klockan 21.00 i Axess TV. Du kan även se den på https://www.axess.se/tv/bruken-som-byggde-sverige/

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Axess
Axess
Jakobsbergsgatan 2
111 44 Stockholm

http://www.axess.se

Axess TV sänder program inom kultur, samhälle och vetenskap. Utbudet består av egenproducerade program och utvalda internationella produktioner.

Följ Axess

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Axess

Hur splittrat är egentligen USA?17.10.2022 14:45:08 CEST | Pressmeddelande

De amerikanska mellanårsvalen närmar sig. Tonläget är högt och ofta oförsonligt. Hur splittrad är egentligen nationen? Axess ställer fem frågor till sju USA-kännare. Dessutom skriver Elisabeth Hedborg om en lyckligare tid i Moskva. Cecilia Nikpay går på kulturvandring i den svenska granskogen. Carl Rudbeck läser W H Auden. Och PJ Anders Linder sätter historien själv i främsta rummet. Missa inte nya numret av Axess!

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum