Uppsala kommun

Ny sfi-anordnare inom vuxenutbildningen i Uppsala

Dela

Yrkesplugget har sedan 14 april tagit över den sfi-utbildning som AlphaCE Coaching & Education tidigare bedrev för vuxenutbildningen i Uppsala. Det innebär att 500 elever kan fortsätta sin utbildning utan avbrott.

Yrkesplugget bedriver sedan hösten 2019 fordonsutbildningar samt språk- och yrkesintegrerad utbildning för vuxenutbildningen i Uppsala. Nu tar de också över avtalet gällande svenska för invandrare som AlphaCE Coaching & Education haft. AlphaCE Coaching & Education försattes i konkurs i mars i år.

I övertagandet ingår att fortsatt bedriva den verksamhet som ingår i det ursprungliga avtalet. Totalt berörs cirka 500 sfi-elever som nu kommer att kunna gå kvar på sin skola. Även lärare och annan personal erbjuds möjligheten att arbeta kvar. Avtalet gäller i totalt fyra år.

- Det gläder mig att vi har kommit fram till en så snabb lösning. Det visar att det finns leverantörer som kan skala upp verksamheten för att säkerställa utbildning för de cirka 500 elever som berörs. Upplägget ger sfi-eleverna ytterligare möjligheter till yrkesutbildningar och praktik, säger Mohamad Hassan (L), ordförande arbetsmarknadsnämnden.

- Det känns väldigt bra att vi kunnat lösa detta med så kort varsel. Eleverna kan nu fortsätta sin utbildning utan avbrott och personalen har möjlighet att arbeta kvar på sin arbetsplats, säger Ulrika Grönqvist, vuxenutbildningschef i Uppsala kommun.

Nyckelord

Kontakter

Mohamad Hassan (L), ordförande arbetsmarknadsnämnden
Telefon: 018-727 1300
Mobil: 073-048 8923
E-post: mohamad.hassan@uppsala.se

Ulrika Grönqvist, vuxenutbildningschef i Uppsala kommun
Telefon: 018-727 4988
Mobil: 072-469 6067
E-post: ulrika.gronqvist@uppsala.se

Eva Kjeller, presskommunikatör
Mobil: 072-596 9010
Mail: eva.kjeller@uppsala.se

Om

Uppsala kommun
Uppsala kommun

753 75 Uppsala

https://www.uppsala.se/

Uppsala är Sveriges fjärde största stad och här bor över 225 000 personer. 2018 utsågs Uppsala till världens bästa klimatstad av WWF.

Följ Uppsala kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Uppsala kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum