Sverige för UNHCR

Ny Sifo: Karl-Bertil Jonsson gör helt rätt

Dela

Nära hälften av svenskarna (48 %) blir glada av ett gåvokort till välgörenhet i julklapp. Kvinnor uppskattar gåvokorten mer än män. 57 procent av kvinnorna anger att de blir glada för ett gåvokort till välgörenhet i julklapp, jämfört med 38 procent bland männen.

Över hälften av svenskarna (53%) kan tänka sig att ge en gåva till människor på flykt i jul. Bland kvinnor är siffran 62 procent.

Över hälften av svenskarna, 54 procent, tycker det är svårt att komma på vad de ska köpa för julklappar. Män tycker att det är betydligt svårare än kvinnor att komma på julklappar, 67 procent bland männen jämfört med 42 procent av kvinnorna.

Övriga fakta från undersökningen:


 18 procent av svenskarna brukar bli besvikna på sina julklappar, kvinnor i något större utsträckning än män.

 15 procent av svenskarna har slängt en julklapp.


 En tredjedel av svenskarna känner sig stressade över att handla julklappar (32 %).

Undersökningen är genomförd av Kantar Sifo under i november 2019 på uppdrag av Sverige för UNHCR. Undersökningen genomfördes av 1180 personer mellan 16-79 år, urvalet är representativt för den svenska befolkningen vad gäller kön, ålder och region.

För mer information:

Ulrika Belin, projektledare Sverige för UNHCR: +46 739 14 70 39

Nyckelord

Kontakter

Om

Sverige för UNHCR
Sverige för UNHCR
Linnégatan 18
114 47 Stockholm

https://sverigeforunhcr.se/

Sverige för UNHCR är UNHCR:s samarbetspartner i Sverige och arbetar med att samla in pengar samt öka medvetenheten bland allmänheten om situationen för människor som tvingats fly sina hem. Sverige för UNHCR har 90-konto.

UNHCR är FN:s flyktingorgan och leder internationella insatser för att skydda människor som har tvingats fly från sina hem på grund av konflikt eller förföljelse. UNHCR ger livräddande nödhjälp som tak över huvudet, mat och vatten, skyddar grundläggande mänskliga rättigheter och tar fram lösningar som ger människor en säker plats de kan kalla sitt hem och där de kan skapa en bättre framtid. UNHCR arbetar även för att statslösa människor ska få en nationalitet.

 

Följ Sverige för UNHCR

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Sverige för UNHCR

Stjärnspelarna Asmit Begović och Alphonso Davis spelar virtuell fotbollsturnering till förmån för UNHCR:s arbete mot coronaviruset24.4.2020 09:56:11 CESTPressmeddelande

Den berömda AC Milan-målvakten Asmir Begović och FC Bayern Münchens tonårssensation Alphonso Davies kommer att mötas i en eFootball PES2020 livestream-turnering på lördagen den 25 april. De två spelarna, båda före detta flyktingar, kommer att göra upp om segern för att samla in pengar till UNHCR, FN:s flyktingorgans insatser mot covid-19.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum