Resia AB

Ny SIFO-undersökning: Affärsresor gör jobbet roligare

Dela

Att resa i jobbet är något svenskarna uppskattar. Hela 38 procent av svenska affärsresenärer tycker att jobbet blir mer spännande och roligt. Det visar en ny undersökning av TNS SIFO på uppdrag av Resia Företag. En dryg tredjedel uppskattar också att de får lära känna människor från andra städer och länder samt att de kan äta frukost i lugn och ro på affärsresan. Endast 5 procent av svenskarna som reser i jobbet uppger att de inte tycker om det.

Affärsresenärer (Källa: Matton)
Affärsresenärer (Källa: Matton)

– Ofta lyfts baksidorna med att resa mycket i jobbet. Nu visar undersökningen att många affärsresenärer tycker att det är positivt och utvecklande både i sin yrkesroll och på det privata planet. Man får chans att upptäcka nya resmål och kan umgås med kollegor och partners i samband med sin affärsresa. Det jobbigaste med affärsresorna är ofta resandet i sig, men väl på plats verkar affärsresenärerna trivas väldigt bra, säger Karin Wadmark, produktchef för Resia Företag.

Enligt undersökningen från TNS SIFO är inspirerande möten också något som affärsresenärer uppskattar. Likaså att jobbresorna ofta innebär möten med människor från andra städer och länder. För många är en lugn hotellfrukost samt en kväll med kollegor och/eller affärspartners det bästa med att resa i jobbet (28 procent resp. 21 procent). Att man får uppleva nya kulturer/miljöer är också något som svenska affärsresenärer uppskattar.

– Många har en stressig vardag här hemma. På affärsresan kan man ofta få en lugnare start på dagen och många passar på att njuta av en god hotellfrukost. När arbetsdagen är slut vill man ofta ta det lugnt på hotellrummet innan man träffar kollegor eller affärskontakter senare på kvällen. Hemma är det däremot många vardagsmåsten man ska ta tag i efter jobbet, säger Karin Wadmark.

Därför gillar svenskarna att resa i jobbet

1. Mitt jobb blir mer spännande och roligt

2. Jag får delta i inspirerande möten

3. Jag knyter kontakter med människor från andra städer och länder

4. Jag får äta hotellfrukost i lugn och ro

5. Jag får umgås med kollegor och/eller affärspartners på kvällarna

6. Jag får uppleva nya kulturer/miljöer

7. Jag slipper alla vardagsmåsten där hemma

8. Jag får sova ensam på hotell

9. Jag får äta på restaurang

10. Jag kan jobba undan på kvällarna

Detta gör affärsresenären när jobbet är avslutat

1. Tar det lugnt och tittar på tv/läsplatta på hotellrummet

2. Ringer sin partner/familj/vän

3. Upplever sevärdheterna som finns i staden

4. Går och tränar

5. Sitter på en bar eller restaurang

Undersökningen är genomförd av TNS SIFO. 1 120 intervjuer utfördes på ett riksrepresentativt urval av kvinnor och män i åldern 18-79 år och som har minst två resdagar om året i tjänsten. 

För mer information, kontakta gärna:
Karin Wadmark, produktchef för affärsresor Resia AB, tfn: 0705-34 46 47, e-post: karin.wadmark@resia.se

Kontakter

Lina EklundPR-specialist - PR och extern kommunikation

Det är mig du kontaktar i första hand då jag är den som är presskommunikatör på Resia. Jag jobbar främst med våra semesterresor men svarar på alla frågor.

070-2884975

Bilder

Affärsresenärer (Källa: Matton)
Affärsresenärer (Källa: Matton)
Ladda ned bild

Om

Resia AB
Resia ABResia AB etablerades 1974 och har idag 46 resebyråer i Sverige och onlineförsäljning  i Skandinavien. Med drygt 30 procent av totalmarknaden av resebyråförsålda charter- och paketresor är Resia en av Sveriges största resebyråkedjor. Verksamhet omfattar både semesterresor, affärsresor och grupp- och konferensresor. I moderbolaget Resia Travel Group AB ingår dotterbolagen Resia AB och Bengt-Martins AB samt varumärkena Resfeber, Box Office, Cruise Market och Hyttespecialisten. Resia Travel Group omsätter cirka fyra miljarder kronor och har drygt 500 medarbetare med huvudkontor i Göteborg. 

Följ Resia AB

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Resia AB

Saturday satori – trenden som ger dig ett mer balanserat liv25.9.2018 06:30Pressmeddelande

Satori är ett begrepp inom zenbuddismen och är det japanska ordet för upplysning vilket är nära besläktat med ordet för insikt. Det beskriver ett tillstånd när man är nöjd och där man slutat jaga efter status och materiella ting. Istället fokuserar man på sådant som kan ge balans och njutning. Den här trenden passar därför perfekt med resor - oavsett om det är en resa där man förflyttar sig rent fysiskt eller en inre resa.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum