Huddinge kommun - politik

Ny simhall i Huddinge

Dela

Arbetet med den nya simhallen i Huddinge går vidare. Nu tas ett inriktningsbeslut och om tidsplanen kan genomföras utan dröjsmål står simhallen klar på Gymnasietorget vid Kvarnbergsplan år 2028.

Huddinge är en växande kommun och en ny simhall behövs för att täcka invånarnas behov i dag och i morgon. Simundervisning, folkhälsa och föreningsliv är i fokus för den nya simhallen med särskild hänsyn till såväl barn och unga som äldre och personer med funktionsvariationer.

- Äntligen så har alla detaljer klarnat. Att bygga en modern simanläggning som möter behov för de kommande 50 åren kräver ett gediget förarbete. Jag är så klart jättenöjd med att vi får en modern badanläggning som kommer att bidra till våra idrottspolitiska mål om ett rörligare Huddinge, hela livet, säger Bo Källström (L), kommunalråd med ansvar för kultur- och fritidsfrågor.  

Simhallen ska innehålla en 50 metersbassäng, två multibassänger med höj- och sänkbara mellangolv, ett familjebad för de yngsta och en mindre relaxavdelning med tillhörande omklädningsrum. Eftersom den stora bassängen kommer vara möjlig att dela av får vi en flexibel lösning som gör att olika verksamheter kan pågå samtidigt i bassängen. Det kommer även finnas reception, servering och friskvårdslokaler.

- Att vi hittat en lösning som innebär att simhallen kan finnas kvar i närområdet känns positivt. Kvarnbergsplan är en etablerad plats för simning i Huddinges mitt med goda kollektivtrafikmöjligheter och förbindelser till alla kommundelar, säger Love Bergström (M), ordförande i kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott.

Inriktningsbeslut tas på Kultur- och fritidsnämnden den 29 mars och behandlas på Kommunstyrelsen den 6 april.

Nyckelord

Kontakter

Dokument

Om

Huddinge kommun - politik
Kommunstyrelsens förvaltning
141 85 Huddinge kommun

http://huddinge.se

Välkommen till den styrande koalitionen i Huddinge

Huddinges styrande koalition består av Moderaterna, Liberalerna, Centerpartiet, Drevvikenpartiet, Kristdemokraterna och Huddingepartiet.

Huddinge har en ung befolkning och växer snabbt – med 110 000 invånare är vi den största kommunen i länet efter Stockholms stad. Huddinge ligger bara 15 minuter från Stockholm C och kännetecknas av stark utveckling, unika naturmiljöer och ett mångsidigt näringsliv.

Följ Huddinge kommun - politik

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Huddinge kommun - politik

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum