Yearwood PR & Productions

NY SINGEL: Nysignade artisten SYLVE släpper den självbiografiska singeln ”Bättre förr”

Dela

Idag släpper SYLVE nya singeln ”Bättre förr” som är den första låten i hans kommande EP som släpps våren 2021.

Foto: Emelie Eriksson
Foto: Emelie Eriksson

LYSSNA PÅ ”BÄTTRE FÖRR” på Spotify

SYLVE har tidigare släppt de egna låtarna ”Låtsas som inget hänt”, ”Det du ser = Det du får” och senast i Augusti pianoballaden ”Sommartid (Ett annat vi)” som flera gånger var uppe och klättrade på Spotifys Viral 50 Sverige.

Nu är SYLVE tillbaka med sin fjärde singel ”Bättre förr”, som är SYLVES som är den första låten i hans kommande EP som släpps början 2021. ”Bättre förr” har en refräng som du snabbt kommer ihåg. Låten är inspelad på Baggpipes Studios och låtens prägel sätts mycket av SYLVES karaktäristiska röst som klarar av toner i de övre registren.

Låtens karaktär sätts också mycket av Erik Arvinder, violinist, dirigent och stråkarrangör som arrangerat stråkorkestern som är tongivande i ”Bättre förr”. Erik Arvinder har tidigare samarbetat med artister som John Legend, Lady Gaga och Avicii. I Sverige känner de flesta igen honom från bandet i TV4:s ”Så mycket bättre”.

– Alla dessa söndagar som jag suttit och skrivit musik på Baggpipe Studios har jag hört hur fantastiskt det låter om Erik Arvinders arrangemang och från de musikerna han sätter ihop. Jag visste direkt när låten skrevs att jag skulle fråga honom. Det var en magisk upplevelse att få stå i rummet och höra den här fantastiska stråkorkestern spela just min musik, säger SYLVE.

– Min musik är självbiografisk och ”Bättre förr” är inget undantag. Den handlar om en relation som avslutades och den insikt och ånger som kom strax efter. ”Bättre förr” handlar om samtalet som fick oss att försöka igen, tonsatt till musik, säger SYLVE.

I september var SYLVE musikklubben First Times premiärartist på Timebar i Hornstull och några dagar inledde SYLVE ett samarbete med skivbolaget TGR Music Group AB.

​– Det känns otroligt spännande att inleda samarbetet med SYLVE. Han är en fantastiskt begåvad artist och låtskrivare vars musik, nakna texter och melodispråk har en given plats på den svenska popscenen under kommande år, säger Albin Johnsén, artist och A&R på TGR Music Group AB.

SYLVE är 27 år gammal, bor i Stockholm och är född och uppvuxen i Lerum, utanför Göteborg. SYLVE är också signad som låtskrivare och vokal producent på legendariska Baggpipe Studios och har jobbat med ett stort spektrum av svenska och internationella artister,

”Bättre förr” är skriven tillsammans med Emelie Eriksson och Mattias Andreasson, som också producerat låten. Stråkar arrangerade av Erik Arvinder och inspelade av Willem Bleeker på Baggpipe Studios.

Spotify – Bättre förr
https://open.spotify.com/album/70iyZigRb3nQX1XCYknuin?si=-oEYTm-XQaa45VPvvlFulw

Instagram:
https://www.instagram.com/heysylve/

Nyckelord

Bilder

Foto: Emelie Eriksson
Foto: Emelie Eriksson
Ladda ned bild
SYLVE & Albin Johnsén
SYLVE & Albin Johnsén
Ladda ned bild
Foto: Emelie Eriksson
Foto: Emelie Eriksson
Ladda ned bild
Foto: Maria Östlin
Foto: Maria Östlin
Ladda ned bild
Foto: Emelie Eriksson
Foto: Emelie Eriksson
Ladda ned bild

Om

Yearwood PR & Productions
Yearwood PR & Productions

STOCKHOLM

+ 46 70 758 57 78https://www.yearwoodpr.com

Yearwood PR & Productions hjälper dig från grunden med analys, strategi, idéer samt PR- och aktivitetsplaner för att bygga ditt varumärke och skapa uppmärksamhet. Vi hjälper dig att få möjlighet att synas i rätt kanaler för din målgrupp vid rätt tillfälle.

Vi arbetar främst inom musik kultur, nöjesindustri och branscherna restaurang- och krogliv, hotell, mode, styling, inredning och skönhet. Vi har också stor erfarenhet av att planera och genomföra större events och festarrangemang.

Följ Yearwood PR & Productions

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Yearwood PR & Productions

Ny svensk coffee table-bok med konstnärliga fotografier på penis – den roligaste presenten att ge bort på alla hjärtans dag10.2.2021 17:07:32 CETPressmeddelande

– ”Human Behind The Penis” är en coffee table-bok med djup och är en kul present att ge bort till någon du tycker om på Alla hjärtans dag nu på söndag. Det är också en rolig ”gå bort present”. Den kommer garanterat att vara en ice-breaker och ni kommer ha ett roligt och annorlunda ämne att prata om på middagen, säger Jonas Norén.

SYLVE och Suicide Zero tillägnar musikvideon ”Tänd ett ljus” till de nära 1 600 människor som tar sina liv varje år11.12.2020 12:01:32 CETPressmeddelande

Varje år tar nära 1 600 människor sitt liv i Sverige. SYLVE och Suicide Zero vill tillägna musikvideon med en tolkning av Sveriges mest spelade jullåt till de som kämpar med livet, i hopp om att kunna rädda fler liv. – Hjälp mig och Suicide Zero att dela musikvideon och berätta vem du tänder ett ljus för, så nås fler människor av kunskap som kan rädda liv, säger SYLVE.

Human Behind The Penis - Ny svensk fotobok med konstnärliga fotografier på kukar9.12.2020 14:17:10 CETPressmeddelande

Human Behind The Penis är en coffee table-bok med fotografier på 106 erigerade penisar. Bakom fotografierna gömmer sig en mångfald av olika personligheter, yrkesgrupper, kroppsformer och livshistorier. Vi får möta allt från kändisar, tv-personligheter, poliser, präster och journalister, till lärare, lokförare och myndighetsföreträdare. De har olika bakgrund, sexuell läggning och livsstil. Men det de har gemensamt är att de alla är porträtterade på samma sätt. Och att de är anonyma.

Human Behind The Penis - New Swedish coffee table-book containing art photography of male dicks9.12.2020 13:50:30 CETPress release

“Human Behind the Penis” is a coffee table-book containing photographs of 106 erected penises. Hiding behind the photos is a variety of different personalities, occupations, body types and stories from life. We get to meet everything from celebrities, tv personalities, cops, priests, journalists, to teachers, train conductors and government officials. They all come from different backgrounds, sexual orientations and lifestyles. What they do have in common is that they are all portrayed in the same way, and that they all are anonymous!

NY JULLÅT: SYLVE i en avskalad cover på Sveriges mest spelade jullåt ”Tänd ett ljus”20.11.2020 06:00:00 CETPressmeddelande

Artisten SYLVE släpper idag en cover på en av våra mest folkkära jullåtar, klassikern ”Tänd ett ljus”. Låten skrevs 1987 av Niklas Strömstedt och Lasse Lindblom och framfördes av gruppen TRIAD, där även Janne Bark ingick. I denna nya version som inte är acapella spelar Mattias Andreasson piano när SYLVE sjunger de välkända textraderna som många av oss kan utantill.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum