AcadeMedia

Ny skola för praktisk yrkesutbildning i Kalmar

Dela

Nu startar Movant en ny skola för vuxenutbildning till praktiska yrken i Kalmar. Från och med den här vårterminen finns möjlighet att studera till yrken inom Bygg- och anläggning samt El- och energi, branscher där bristen på utbildad arbetskraft är stor.

Från vänster: Jonas Wester, ellärare, Lars Kvarnkullen, bygglärare och Stefan Eriksson, rektor.
Från vänster: Jonas Wester, ellärare, Lars Kvarnkullen, bygglärare och Stefan Eriksson, rektor.

Coronapandemin påverkar hela samhället. Behovet av vidareutbildning och omställning är stort när arbetslösheten ökar. Movant är ett viktigt stöd när det gäller kompetensutveckling och kontakten mellan näringsliv och elever.

- Samtidigt som arbetslösheten ökar är det brist på utbildad arbetskraft inom vissa branscher, bland annat byggbranschen. Här har Movant en viktig roll när det gäller att utbilda konkurrenskraftig arbetskraft och bidra till kompetensförsörjningen i Kalmarregionen. Vi ser fram emot att arbeta nära Kunskapsnavet inom Kalmar kommun och företagare så att utbildningarnas innehåll matchar det efterfrågade kompetensbehovet, säger Stefan Eriksson, rektor på Movant i Kalmar.

Positivt mottagande från näringslivet

Skolan ligger i gamla Volvofabriken i Hansa City. Lokalerna är anpassade och ombyggda till luftiga undervisningslokaler. Eleverna deltar i färdigställandet av lokalerna som byggs till autentiska miljöer för praktisk undervisning.

- Planeringen av verksamheten har pågått under hösten. Nu ser vi fram emot att äntligen starta. Vi har fått många positiva kommentarer, bland annat från aktörer inom byggbranschen. Det märks tydligt att företagen i regionen efterfrågar yrkesutbildad arbetskraft. Våra elever kommer trots det tuffa läget på arbetsmarknaden att ha en ljus framtid med goda chanser till jobb, säger Stefan Eriksson.

Fakta

Om Movant i Kalmar

  • Skolan erbjuder praktiska yrkesutbildningar inom kommunal vuxenutbildning (komvux).
  • Utbildningarna som kommer att erbjudas är Elektriker, Träarbetare, Plattsättare, Golvläggare, Betongarbetare och Murare. Fler utbildningar kan bli aktuella.
  • Antal elever på skolan: initialt 50 elever.
  • Adress: Trångsundsvägen 20 i Kalmar
  • Läs mer om Movants nya skola i Kalmar på hemsidan.

Nyckelord

Kontakter

Stefan Eriksson, rektor
T: 076-10 43 824
E: stefan.eriksson@movant.se

Bilder

Från vänster: Jonas Wester, ellärare, Lars Kvarnkullen, bygglärare och Stefan Eriksson, rektor.
Från vänster: Jonas Wester, ellärare, Lars Kvarnkullen, bygglärare och Stefan Eriksson, rektor.
Ladda ned bild
Ladda ned bild

Om

AcadeMedia
AcadeMedia
Adolf Fredriks kyrkogata 2
Stockholm

08 7944200http://www.academedia.se

 

Om Movant - från jobbdröm till drömjobb

Movant har över 15 års erfarenhet av yrkesutbildning för vuxna. Vi finns från Malmö i söder till Luleå i norr. Det som kännetecknar oss är småskaligheten i form av närhet till eleven, korta beslutsvägar och hög lärartäthet i välanpassade lokaler. Vi arbetar nära samtliga branscher där vi tillsammans utvecklar den bästa utbildningen för varje elev. Läs mer på www.movant.se.

Följ AcadeMedia

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från AcadeMedia

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum