Umeå kommun

Ny skola och idrottshall på Västerslätt/Rödäng

Dela

Kommunstyrelsen gav i dag klartecken för vidare planering av en ny skola med två våningar och en idrottshall på fastigheten Gitarren 1 på Västerslätt/Rödäng.

– Eftersom vi vet att elevantalet kommer att öka kraftigt i området skapar vi nu planmässiga förutsättningar för nybyggnation av både skolbyggnader och en idrottshall. Till detta planeras även ytor för lek och utevistelse kopplade till skolverksamhet och rekreation, säger Janet Ågren (S), ordförande i kommunstyrelsens planeringsutskott.

Enligt beslutet bidrar förslaget till en utökad kapacitet både lokalt i området, men också för utbudet Väst på stan och Grubbe/Grisbacka, eftersom andra skolor i skolstrukturen avlastas. Att utöka kapaciteten vad gäller skolor i området är nödvändigt eftersom elevantalet enligt gällande befolkningsprognos bedöms öka kraftigt. Förslaget innehåller även funktionella ytor och idrottshall vilket gynnar idrott samt spontana aktiviteter på skoltid, kvällar och helger. Tillgången till arrangerade ytor och även närhet till exempelvis Rödberget samt naturområdet vid Tvärån får en fortsatt betydelse för skolverksamheten avseende lek och lärande.

I beslutet ingår även att skapa förutsättningar för god dagvattenhantering, att i möjligaste mån bevara förekommande naturvärden samt att skapa förutsättningar för en säker trafiksituation inom området.

Mer information:
Janet Ågren (S)
ordförande i kommunstyrelsens
planeringsutskott
Umeå kommun
070-610 47 85
janet.agren@umea.se


Anders Ågren (M)
vice ordförande
kommunstyrelsen
Umeå kommun
070-341 67 64
anders.agren@umea.se

Nyckelord

Kontakter

Om

Umeå kommun
Umeå kommun
Skolgatan 31A
901 84 Umeå

090-16 10 00http://www.umea.se/kommun

Umeå kommun har 12 000 medarbetare och är regionens största arbetsgivare. Verksamheterna präglas av medborgarfokus, öppenhet, tillit och en strävan efter att ständigt förbättra kommunens service. Umeå är en av Sveriges mest växande städer. Här bor omkring 125 000 personer, och kommunens mål är att nå 200 000 invånare år 2050.

I Umeå finns två universitet, ett livskraftigt näringsliv och ett attraktivt utbud av kultur och fritid. Här finns också västvärldens snabbaste bredband.

Följ Umeå kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Umeå kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum