Socialdemokraternas PS Kansli

Ny socialdemokratisk hbtq+-politik

Dela

Idag presenterade Socialdemokraterna som enda riksdagsparti ett nytt hbtq+ politiskt handlingsprogram inför nästa mandatperiod. Programmet är fastställt av partistyrelsen och är det socialdemokratiska partiets officiella linje.

Vårt mål är ett samhälle utan över- och underordning, rasism eller queerfobi, homo- bi - och transfobi, ett samhälle utan fördomar och diskriminering. Vi ser idag att allt för många hbtq+personer känner otrygghet, risken att utsättas för hatbrott är för hög och den psykiska ohälsan är överrepresenterad bland hbtq+personer, särskilt bland unga.

-          I Sverige ska du kunna vara den du är och gå hand i hand med den du älskar utan att känna otrygghet. Det starka, öppna, och demokratiska samhället måste hela tiden utvecklas och framsteg försvaras, säger Annika Strandhäll (S), socialminister

-          Vi socialdemokrater ska leda utvecklingen för hbtq+-personers rättigheter. I en tid när de borgerliga vill samarbeta med SD är vi en bastion för mänskliga rättigheter och anständighet, säger Sören Juvas, hbt-Socialdemokraters förbundsordförande.

Här kan du ta del av hela programmet:

Svensk version: https://www.socialdemokraterna.se/globalassets/aktuellt/hbtq-politiskt-program.pdf

Engelsk version: https://www.socialdemokraterna.se/globalassets/aktuellt/lgbtq-political-programme.pdf 

Kontakt:

Viktoria Hjulström hos Socialdemokraterna, 070 566 51 81

Victor Harju hos Annika Strandhäll, 072 504 36 70

Om

Socialdemokraternas PS Kansli
Socialdemokraternas PS Kansli
Sveavägen 68
105 60 Stockholm

08-700 26 83http://www.socialdemokraterna.se

Vi vill se ett starkare samhälle med mer resurser till skolan och sjukvården, högre pensioner och en kompromisslös kamp mot brotten och dess orsaker. Så bygger vi ett tryggare Sverige.

Följ Socialdemokraternas PS Kansli

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Socialdemokraternas PS Kansli

De högerextrema attackerar pressfriheten i Europa22.5.2019 08:52:39 CESTPressmeddelande

Socialdemokraterna presenterade idag en granskningsrapport som beskriver hur Sverigedemokraterna och de högerextrema krafterna hotar pressfriheten i Europa. Under pressbriefen deltog den polske journalisten Robert Kowalski och beskrev tillståndet för press- och mediefriheten i Polen som mycket problematisk. Samtidigt hyllar Sverigedemokraternas företrädare de EU-länder som bryter mot EU:s gemensamma värden om demokrati och pressfrihet.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum