Lidl Sverige

Ny sommarkampanj: ”Destination Lidl” - Lidl hyllar svensk sommar och sina svenska leverantörer

Dela

I Lidls nya sommarkampanj ”Destination Lidl” hyllar livsmedelskedjan den svenska sommaren och sina allt fler svenska leverantörer. Genom den nya integrerade kampanjen, som startar denna vecka, vill Lidl uppmuntra svenskarna att upptäcka mer av Sommarsverige och samtidigt visa den goda, svenska maten som finns hos Lidl. Kampanjen kommer pågå under hela sommaren.

Allt började med en debattartikel i början av mars då ett flertal små svenska livsmedelsproducenter sände ut ett nödrop. Coronapandemin hotade deras fortlevnad. Samma dag svarade Lidl och gav producenterna möjlighet att snabbt prövas som leverantörer. Responsen var enorm, hundratals företag svarade och efter Lidls urval har drygt 50 små och medelstora, svenska leverantörer fått möjlighet att sälja sina varor i Lidls samtliga butiker runt om i landet.

- Under pandemin har vi sett hur svenska konsumenter bryter sina vanor och förändrar sina beteenden. Vi har också sett ett ökat intresse för svenska leverantörer under våren, samtidigt som fler väljer att handla hos oss. Så med kampanjen följer vi upp konsumenternas förändrade beteenden och vårt initiativ för att stötta Sveriges små livsmedelsproducenter, säger Bella Goldman, Marknads- och kommunikationsdirektör Lidl Sverige.

Sommaren är den period då vi svenskar reser som mest. Men i år blir det på många sätt annorlunda. Våra möjligheter att resa och träffas är begränsade och för de flesta kommer sommaren vara en lång hemester. Lidl vill med sin nya kampanj locka nya och gamla kunder att stilla sin nyfikenhet och upptäcka nya delar av hela härliga Sommarsverige och vår matkultur i sin lokala Lidl-butik.

- Vi vill visa på vårt breda sortiment med varor av högsta kvalitet till bästa pris och samtidigt stötta Sveriges många matproducenter, från sydligaste Skåne nordligaste Norrland. Dessutom vill vi erbjuda våra kunder möjligheten att upptäcka en ny destination i sommar, fortsätter Bella Goldman.

Sommarkampanjen bygger vidare på ”Allt annat är olidligt” och de senaste reklamfilmerna med karaktären Roger i huvudrollen. I sommar får vi också möta resten av Rogers familj som tillsammans upptäcker all god mat som Sverige har att erbjuda genom Lidl. Roger spelas av Fredrik Lexfors.

Kampanjen kommer att pågå över sommaren och synas i såväl TV, print, digitalt, sociala medier som i PR. Bakom kampanjen står Lidl och Lidls byråfamilj: Volt, Make Your Mark, Starcom och JMWGolin.

Kontakter

Bilder

Om

Lidl Sveriges första butiker slog upp dörrarna i september 2003 och sen dess har vi utmanat marknaden. Idag har vi vuxit till en dagligvarukedja att räkna med, med 195 butiker i Sverige från Trelleborg i söder till Skellefteå i norr. Sammanlagt arbetar drygt 4200 personer på Lidl Sverige. Vårt huvudkontor ligger i Solna och vi har tre centrallager belägna i Halmstad, Rosersberg och Örebro. Lidl har fyra fastighetskontor som är placerade i Stockholm, Göteborg, Örebro och Malmö.

Följ Lidl Sverige

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Lidl Sverige

Lidl har dubblerat takten i arbetet för minskat matsvinn29.9.2020 14:32:28 CESTPressmeddelande

Lidl Sverige har under verksamhetsårets första sex månader tagit vara på 85 procent mer mat varje månad jämfört med snittet föregående år. Hittills i år har 868 ton mat räddats genom riktade åtgärder i butik och matdonationer, vilket är nästan lika mycket som under hela föregående verksamhetsår. Lidl tar därmed ytterligare steg mot att uppnå målet om att halvera matsvinnet till 2025 och fortsätter redovisa matsvinnet öppet i såväl antal ton som procentandel av försäljningen.

Från krisläge till internationell export: Lidl Sverige tar Hammars Bryggeri till nya marknader22.9.2020 13:37:35 CESTPressmeddelande

Hammars Bryggeri i Närke blev liksom många svenska mat- och dryckesproducenter hårt drabbade när coronapandemin slog till i våras. Genom en debattartikel i Expressen undertecknad Lidl Sverige kom de i kontakt med livsmedelskedjan och fick på rekordtid till ett avtal som innebar en fördubbling av antal återförsäljare. Nu står de inför expansion utomlands.

Från nödrop till succé på Lidl: Över en miljon sålda varor från små, svenska matproducenter22.9.2020 09:47:50 CESTPressmeddelande

På mindre än fyra månader har nu över en miljon produkter från Lidls nya svenska leverantörer sålts, runt om i livsmedelskedjans 198 butiker. Det var i mars, mitt under coronapandemins upptakt, som Lidl besvarade ett nödrop från ett stort antal små, svenska matproducenter. Nu tittar livsmedelskedjan på hur man kan fördjupa samarbetet och lyfta in produkter i det ordinarie sortimentet.

Sju dagar kvar att söka 11 miljoner för mer hållbara livsmedelssystem7.9.2020 13:37:35 CESTPressmeddelande

Just nu pågår jakten på projekt som kan ge snabbare omställning till mer hållbara livsmedelssystem. Hållbarhetsakuten är årets tema för Lidl Future Initiatives där 11 miljoner kronor delas ut till utvalda tidskritiska projekt utanför den egna verksamheten. Stora som små projekt med hållbarhet i fokus kan söka stöd fram till den 13 september. Fem av Sveriges ledande experter står redo att granska inkomna ansökningar. Pengarna har Lidls kunder bidragit med genom en prishöjning på plastpåsar.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum