Patent- och registreringsverket

Ny statistik för Norrbottens län från PRV

20.3.2017 13:02 | Patent- och registreringsverket

Dela

På torsdag besöker Patent- och registreringsverket Gällivare. Inför besöket har vi tagit fram ny statistik för länet.

Vilket företag i länet har flest aktiva patent? Hur många uppfinnare har länet? Och vilka teknikområden är populärast? Hur många kvinnliga uppfinnare har Norrbottens län? Det är exempel på spännande statistik som vi kan erbjuda er. Självklart kan vi jämföra Norrbottens län med era grannlän, eller kanske med alla Sveriges län.

Vår chefscontroller Mattias Arvidsson ger er gärna exklusiva kommentarer på statistiken via telefon. Charlott Galant, kundansvarig på PRV, är på plats i Gällivare på torsdag och träffar er gärna för att berätta om värdet av patent, varumärken, design och andra immateriella tillgångar och varför det är viktigt för regionen med medvetna företagare.

Nyckelord

Kontakter

Stina Lilja

Stina Lilja

Länkar

Om

Patent- och registreringsverket
Patent- och registreringsverket
Vallhallavägen 136
102 42 Stockholm

08-782 25 00http://www.prv.se

Patent- och registreringsverket, PRV, är myndigheten för immaterialrätt. Vi arbetar med nya idéer i teknikens och utvecklingens framkant för att stärka Sveriges tillväxt och konkurrenskraft.

Följ Patent- och registreringsverket

Skriv in din e-postadress så får du ett mejl när vi har något nytt att berätta.

Senaste nyheterna från Patent- och registreringsverket

99% anser att immaterialrätt är viktigt24.3.2017 11:13

Trots att Sverige nyligen blev utsett till ett av världens mest innovativa länder är medvetenheten och kunskapen om immaterialrätt låg i förhållande till övriga Europa. Det visar en ny rapport från Europeiska immaterialrättsmyndigheten EUIPO. Rapporten visar att hela 99% av svenskarna tycker att immaterialrätt är viktigt och en förutsättning för att innovatörer, kreatörer och företagare ska kunna få betalt för sitt arbete. Undersökningen visar även att endast 24% av svenskarna anser sig ha god kunskap om immaterialrätt; en låg siffra i jämförelse med övriga Europa där hela 75% anser sig ha goda kunskaper på området.

I vårt nyhetsrum kan du läsa de senaste nyheterna, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.Besök vårt nyhetsrum