Åklagarmyndigheten

Ny tid för häktningsförhandling i mål om förberedelse till mord i Ängelholm

Dela

Åklagare lämnade i går måndag in häktningsframställan mot en man i 35-årsåldern på sannolika skäl misstänkt för förberedelse till mord på en person i Ängelholm i maj i år. Häktningsförhandlingen hålls i dag tisdag kl. 11 i Helsingborgs tingsrätt. Åklagaren är tillgänglig för kommentar efter häktningsförhandlingen.

Målnummer i Helsingborgs tingsrätt: B 5277-20

Kontakt

Vice chefsåklagare Måns Biörklund på Riksenheten mot internationell och organiserad brottslighet är tillgänglig för en kort kommentar kl. 12-13 i dag på 010-562 54 04.


Åklagarmyndighetens presstjänst, 010-562 50 20

Nyckelord

Om

Åklagarmyndigheten
Åklagarmyndighetenhttps://www.aklagare.se/

Åklagaren utgör en viktig länk i rättskedjan – polis, åklagare, domstol och kriminalvård. Det är åklagaren som inom lagens ram avgör om åtal ska väckas. Det är också åklagaren som leder förundersökningen och för statens talan i domstolen. Åklagarmyndigheten ska bidra till att brottsligheten minskar och människors trygghet ökar genom att se till att de som begår brott ställs till ansvar för sina handlingar och att detta sker på ett effektivt och rättssäkert sätt.

Följ Åklagarmyndigheten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Åklagarmyndigheten

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum